maanantai 23. marraskuuta 2015

Murheellista luettavaa Brysselistä vs. mukavia muistoja menneisyydestä...

Alla oleva nettiartikkeli suomalaisten tunnelmista on murheellista luettavaa. Siksi asiaa on syytä hiukan keventää omilla kommenteilla:

Entisiä niin sanottuja hyviä aikoja on mukava muistella. Brysselissä kävin 1990-luvun puolenvälin huitteilla ollessani siihen aikaan Insinööriliiton hallituksessa. Tutustuimme Europarlamenttiin silloisen puheenjohtajan Matti Viljasen johtamassa ryhmässä. Olimme paikalla muutaman päivän. Matkaa on mukava muistella nimenomaan siksi, että maailma oli siihen aikaan aika lailla toisessa asennossa kuin juuri nyt.

Pienenä, kevyenä yksityiskohtana todettakoon, että eräässä huippuravintolassa lounastaessamme aiheutin tahtomattani mielenkiintoista hämmennystä juodessani kahvin - itselle perinteiseen suomalaistyylin - tassin kautta. En toki sentin päästä sokerin läpi niin kuin vanhat mummot kuulemma tekevät mutta kuitenkin...
Tuntui melkein siltä, että ravintolan tarjoilijat olivat lähes antamaisillaan suoritukselleni aplodeja.

Toisaalta toisessa tärkeässä EU-kaupungissa Strasbourgiissa kävin vaimoni kanssa Inter Rail-matkallamme vuonna 2001. Yövyimme kaupungissa. Iltakävelyn yhteydessä suorastaan nautimme kaupungin rauhallisuudesta jonkin nimeltä mainitsemattoman aukion penkillä.

Toivottavasti Brysselin nykytunnelmat eivät hiivi sinne myöhäisemmässä vaiheessa.

Molemmat edellä mainitut kaupungit tuovat mieleen pelkästään myönteisiä muistoja. 

Suora nettilainaus netistä hiukan tuunattuna:

Brysselin suomalaisten tunnelmat huolestuneita, apeita ja vaisuja

Brysselissä asuvien suomalaisten tunnelmat ovat huolestuneita, apeita ja vaisuja, arvioi Euroopan parlamentin suurimman ryhmän EPP:n lehdistöneuvonantaja Pete Pakarinen.
- Huolestuneisuus on oikea sana, pelko on liian vahva, hän kertoo.
Pakarisen mukaan ihmisiä ei ole kovin paljoa kaduilla. Ruokaostoksia toki tehdään.
- Ei tunnu mukavalta kävellä paikoissa, joita viranomaiset ovat kehottaneet välttämään, Pakarinen sanoo.
Belgian poliisi teki suuroperaation illalla, minkä seurauksena pidätettiin 16 ihmistä. Kotietsintä tehtiin 19 asuntoon. Aseita tai räjähteitä ei syyttäjäviraston mukaan kuitenkaan löytynyt.
Brysselin uhka-arvio pysyi korkeimmalla tasolla operaatioiden päättymisen jälkeen. Mahdollisista uusista operaatioista ei annettu tietoa.
- Vähän liian usein kuuluu autojen sireenejä. Se lisää huolestuneisuutta, Pakarinen sanoo.

Parlamentti istuu Strasbourgissa

Pakarisen mukaan on ilmoitettu, ettei tilanne vaikuta Euroopan parlamenttiin. Parlamentti istuu tällä viikolla Strasbourgissa Ranskassa. Pakarinen kertoo, että junakuljetus Brysselistä Strasbourgiin lähtee tänään normaalisti.
- Osa kollegoista on ollut huolestuneita, että onko turvallista matkustaa junalla.
Jotkut virkamiehet joutuvat jäämään Brysseliin perhesyistä, sillä koulut ja päiväkodit ovat suljettuja, Pakarinen kertoo.
Euroryhmä kokoontuu tänään normaalisti Brysselissä.
Suomesta keskusta-oikeistolaiseen EPP:hen kuuluvat kokoomuksen edustajat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti