lauantai 14. marraskuuta 2015

Paavon porinoita...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Kotimaa  | 

Väyrynen: Ruotsi on "vaarallinen naapuri"

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk) kritisoi Ruotsin maahanmuuttopolitiikka. Lisäksi hänen mielestään Ruotsi on Suomelle taloudellinen haaste. Väyrynen ei katso hyvällä myöskään Nato-jäsenyyden kannatuksen kasvua länsinaapurissa.


Turvapaikanhakijoita Haaparannan matkakeskuksessa.
Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mielestä Ruotsin olisi pitänyt ottaa rajatarkastukset käyttöön turvapaikanhakijakriisissä, eikä ohjata maahantulijoita Suomeen. Kuva: Jasmina Vaaraniemi / Yle

Europarlameentaarikko Paavo Väyrysen mielestä Ruotsista on tullut Suomelle haaste useammassa mielessä.
Väyrynen laskee, että vuoden 2008 jälkeen Ruotsin talous on kasvanut 8 prosentilla ja Suomen supistunut 6 prosentilla. Suomen korkean kustannustason vuoksi Ruotsin teollisuusyritykset valtaavat markkinoita suomalaisilta.
Väyrysen mielestä Suomen olisi päästävä kasvu-uralle ja se olisi mahdollista, jos Suomi irrottautuisi euroalueesta.
Väyrynen arvostelee Ruotsin maahanmuuttopolitiikka. Väyrysen mielestä Ruotsin olisi pitänyt palauttaa rajatarkastukset, eikä ohjata maahantulijoita Suomeen. Itänaapurin maahanmuuttopolitiikka sen sijaan saa Väyryseltä kehuja.
– Toinen naapurimme Venäjä on toiminut toisin. Se olisi voinut helpottaa omaa pakolaistilannettaan avaamalla rajat EU-maiden suuntaan. Näin ei ole tapahtunut, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

Suhteita Venäjään pitäisi parantaa

Väyrysen mielestä Suomen kannattaisi parantaa suhteitaan Venäjään.
– Myös maahanmuutto-ongelma on syy, jonka vuoksi Suomen hallituksen kannattaisi parantaa suhteitaan Venäjään. Sanomme molemmin puolin diplomaattista kohteliaisuutta noudattaen, että suhteet ovat kunnossa. Oikeampaa olisi todeta, että yhteydenpitoa ja suhteita ei sanottavasti ole.
Väyrynen ei katso hyvällä myöskään Nato-jäsenyyden kannatuksen kasvua Ruotsissa. Hänen mielestään Suomen asema muuttuisi tukalaksi, jos Ruotsi kääntyisi jäsenyyden kannalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti