sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Superhuonosti johdettu A-studio-ohjelma...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Turvapaikanhakijat 

Kansanedustajat A-studiossa: Ruotsin rajatarkastusten vaikutukset voivat jäädä luultua pienemmiksi

Perussuomalaisille turvapaikanhakijatilanne on kuin "Suomi–Ruotsi-maaottelu", sanoi RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet Ylen A-studiossa. Perussuomalaisten Simon Elo huomautti, että Ruotsin rajatarkastuksissa on kyse pistotarkastuksista ja moni voi päästä seulan läpikin.


Turvapaikanhakijoita Tornion järjestelykeskuksessa.
Turvapaikanhakijoita Tornion järjestelykeskuksessa syyskuussa. Kuva: Lehtikuva

Ruotsin käyttöön ottamien väliaikaisten rajatarkastusten vaikutukset voivat jäädä Suomessa toivottua pienemmiksi, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo.
Ruotsi ilmoitti väliaikaisista rajatarkastuksista aiemmin tällä viikolla. Tarkastukset aloitettiin eilen torstaina maan etelärajalla.
Pelkään, että vaikutukset jäävät pienemmiksi kuin Suomessa toivottaisiin. Tässä on kyse vain pistotarkastuksista.
– Simon Elo
Elo totesi tänään perjantaina Ylen A-studiossa, että Ruotsin rajatarkastusten vaikutuksia on vaikea arvioida, koska tarkastukset ovat olleet käytössä vasta vähän aikaa.
– Itse pelkään, että vaikutukset jäävät pienemmiksi kuin Suomessa toivottaisiin. Tässä on kyse vain pistotarkastuksista. Moni voi niin sanotusti päästä seulan läpi, hän sanoi.
– Tietysti toivon, että [tarkastukset] toimivat ja rekisteröimättömien eli niin sanottujen paperittomien tulo Suomeen tyrehtyy. Jos he rekisteröityvät Ruotsissa, silloin nähdäkseni Ruotsilla on vastuu hoitaa heidän tilanteensa.
Myös RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet sanoi A-studion haastattelussa uskovansa, että rajatarkastukset vaikuttavat Suomeen paljon vähemmän kuin luullaan.
Ruotsi on vuosikausia vastaanottanut huomattavasti enemmän turvapaikanhakijoita.
– Eva Biaudet
Hänen mukaansa peruskysymys on, että niin kauan kuin ongelma on olemassa eli Syyrian kriisi on päällä, ihmiset ovat epätoivoisia ja tekevät uhrauksia, jotta pääsevät turvalliseen elämään kiinni.
– Siinä mielessä olen ollut hämmästynyt siitä, että perussuomalaiset näkevät, että tämä on jonkinlainen Suomi–Ruotsi-maaottelu ja Suomen tilanne olisi erityisen vaikea.
– [Ruotsi] on vuosikausia vastaanottanut huomattavasti enemmän turvapaikanhakijoita kuin Suomi, Biaudet sanoi.

"Jää nähtäväksi, moniko jää haaviin"

On hyvä, että he pyrkivät auttamaan niitä, jotka sinne tulevat.
– Emma Kari
Vihreiden kansanedustajan Emma Karin mielestä Ruotsin tuoreet rajatarkastukset on uutisoitu Suomessa siten, että Ruotsi olisi sulkemassa rajansa.
Näin maa ei ole tekemässä, Kari totesi. Hänestä Ruotsissa on pikemminkin ollut huoli siitä, pystytäänkö turvapaikanhakijoista huolehtimaan, esimerkiksi maahan saapuneista alaikäisistä turvapaikanhakijoista, joiden on kerrottu katoavan.
– On mielestäni hyvä, että he pyrkivät auttamaan niitä ihmisiä, jotka sinne tulevat. Jos [Ruotsin rajatarkastukset] vaikuttavat jotenkin Suomeen, ne vaikuttavat niin, että Ruotsi tulee kantamaan vielä isomman vastuun. Jos olisi ihmisiä, jotka olisivat tulossa Ruotsin kautta Suomeen, niin nyt he hakevat turvapaikkaa Ruotsista.
Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen huomautti A-studiossa, että Ruotsin tavoitteena ei ole käännyttää turvapaikanhakijoita. Tavoitteena on poimia seasta turvapaikanhakijat ja siirtää heidät vastaanottokeskuksiin järjestäytyneesti. Näin tekee Suomikin, Torniossa sijaitsevalla turvapaikanhakijoiden järjestelykeskuksella, hän totesi.
– Jää nähtäväksi, kuinka paljon [turvapaikanhakijoita] jää niin sanotusti haaviin ja kuinka paljon tulee rekisteröimättä [Suomeen], Mykkänen sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti