sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kyllä Google tietää...

Kyllä Google tietää, jos olet antanut luvan sille tietää. Tavallisen matti ja maija meikäläisen liikkumiselle on jotakuinkin yhdentekevää...


Suora nettilainaus Iltalehdestä hiukan tuunattuna:


Google tietää, mitä teit viime kesänä - täältä näet itsestäsi kerätyn tiedon

Lauantai 7.11.2015 klo 20.09


Googlen historiasivuilta voit nähdä muun muassa oman sijaintihistoriasi ja tekemäsi haut.
Googlen toimittajasta keräämiä sijaintitietoja.
Googlen toimittajasta keräämiä sijaintitietoja. (KUVAKAAPPAUS)
Digimaailmassa on haastavaa pitää kirjaa siitä, mitä kaikkea tietoa on tullut luovuttaneeksi suurille internet-yrityksille, joiden tapana on ahnehtia kaikki mahdollinen tieto käyttäjiensä tekemisistä mainostarkoituksiin ja palvelujen kehittämiseen.
Suurista internet-yrityksistä Google tekee kuitenkin verrattain helpoksi nähdä, mitä kaikkea hakukoneyhtiö oikein tietää sinusta ihmisenä. Kootun tietokannan kaikesta tekemisistäsi Googlessa löydät Googlen historiasivuilta tämän linkin takaa.
Historiasivuilta löytyy laaja valikoima hyvinkin yksityiskohtaista dataa omasta käyttäytymisestäsi Googlessa.
Puheet ja laitteet
Tekemäsi tekstihaut löytyvät välilehdeltä Verkko- ja sovellustoiminta aina kuluneesta viikosta useiden vuosien säteelle, ja näet palvelusta myös sen, mille viikonpäiville hakusanasi keskittyvät.
Hakusanojen lisäksi Googlen palvelusta löytyvät kohdasta Puhe- ja äänitoiminta kaikki Googlen nauhoittamat puheenpätkäsi, jotka otetaan talteen puheohjauksen yhteydessä. Jos et käytä Googlen puheohjausta esimerkiksi älypuhelimellasi, ei täältä pitäisi löytyä mitään.
Tietoturvan kannalta hyödyllinen ominaisuus historiasivuilla on Laitteen tiedot -kohdasta löytyvä koottu listaus kaikista laitteista, joilta Google-tiliäsi on käytetty ja milloin. Tältä listalta voit bongata, jos joku käyttää luvatta Google-tiliäsi.
Google tietää, missä liikut
Ehkä kiehtovin kohta Googlen tietokannassa on sijaintihistoria. Jos olet antanut Googlen sovelluksille luvan seurata sijaintihistoriaasi, löydät sijaintihistoriasta yksityiskohtaisen kartan omasta liikkumisestasi päivän tai vaikka useiden vuosien ajalta.
Sovelluksesta voi olla apua, jos yrität muistella tekemisiäsi jonakin tiettynä päivämääränä. Sovelluksen keräämistä tiedoista voit esimerkiksi varmentaa, jos matkustit kahden kaupungin välin jonain tiettynä päivänä useampi vuosi takaperin.
Google tähdentää historiasivuillaan, että vain sinä käyttäjänä näet nämä yhtiön keräämät tiedot yksilöityinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti