torstai 26. marraskuuta 2015

Kevyttä aamupohdiskelua torstaina 26.11.2015...

Kävin hakemassa kärryllisen sisälle takkapuita ja samalla ladoin päärakenuksen massiivisen takan tulipesään jo valmiiksi puut odottamaan seuraavaa sytytyskertaa.

Edellä mainitussa operaatioissa ei ole mitään ihmeellistä eikä kummallista, sillä olen sen tehnyt aika monta kertaa vuodesta 1982 lähtien. Lämmityskautena jotakuinkin joka toinen, viimeistään joka kolmas päivä.
Mahdollisesti olen aikaisemminkin kirjoittanut, että varastokatoksessamme ei ole ollut puutilanne koskaan niin hyvä kuin se tällä hetkellä on, erivuotista puuta on hyvin varastossa.

Hetki sitten puita kärrätessäni mietiskelin, että joka askeleella tuntee aistivansa historian havinaa olevan läsnä asumallamme tontilla. 
Muun muassa päärakennuksen terassin, kerrostalon - Asunto Oy Viillerruutti - puoleisella sivulla, porraskivinä ovat Keminmaan Törmästä, entisen Hakkauksen tilan navettarakennuksen, oikeastaan puuseen edessä olleet kivet. Hakkauksen tila oli äitini, Aino Sofia Suunnarin syntymä- ja kotipaikka lapsena.

Toisella puolella terassiamme porraskivinä on entisen Suhosen leipomon päädyssä, sisarrusten Aili ja Mirjam Suhosen asunnon portaikon edessä, olleita kivilaattoja. Purin aikanaan kyseisen rakennuksen ja vieressä olleen vanhan varastorakennuksen. Vanha Suhosen kauppa ja tontilla ollut asuinrakennus oli purettu jo aikaisemmin. Nykyisin paikalla on Asunto Oy August ja Anna - rivitalokiinteistö.
Tuskinpa kyseisen rivitalon asukkaista monikaan tietää, mitä kaikkea kyseisellä paikalla on aikanaan ollut.

Tässäpä aluksi tonttikävelypohdiskelua... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti