keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Ongelmavyyhti nimeltään Lähi-Itä...

Ahtisaari on tällä kerralla oikeassa. Nimenomaan tuo hänen mainitsemansa Syyrian rauhanprosessi on lähitulevaisuudessa avainasemassa. Toisaalta ei voida unohtaa kokonaisuutta, johon kuuluu olennaisesti Irakin tilanne ja koko Lähi-Idän kriittinen nykytilanne. 

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Ahtisaari: Syyrian kriisin syihin puututtava

 18.11.2015 4:30
Presidentti, rauhannobelisti Martti Ahtisaari sanoo, että Euroopassa on kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota radikalisoitumisen syihin, ennen kaikkea nuorten tulevaisuudennäkymien puuttumiseen. Toimet ratkaisevat myös sen, muodostuuko käsillä olevasta pakolaiskriisistä turvallisuusuhka.
”Nuorisolle pitäisi järjestää kunnon koulutusta ja työtä. Arabikevät ei alkanut Tunisiasta, vaan pari vuotta aiemmin Pariisin esikaupungeissa, missä nuoriso alkoi rähistä ja valittaa, että heitä on kohdeltu kurjasti, eikä tarjottu mitään mahdollisuutta kunnon koulutukseen ja työhön. Täytyy katsoa, miksi nuoret radikalisoituvat. Siksi, etteivät näe mitään tulevaisuutta itsellään.”
Hän sanoo, ettei meneillään oleva pakolaiskriisi heikennä Euroopan turvallisuustilannetta, jos radikalisoitumisen syihin puututaan. Siksi myös Euroopan turvallisuustilanteelle on keskeistä, että rauhanponnistelut Lähi-idässä jatkuvat. Syyrian rauhanprosessi antaisi ihmisille toivoa kotiin paluusta. Myös Israelin ja Palestiinan kysymys on ratkaistava.
”Se, mikä on radikalisoinut nuorisoa Lähi-idässä, on että palestiinalaisia on kohdeltu kehnosti. Ei pidä ihmetellä, että se radikalisoi, koska sitä voidaan aina käyttää syynä.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti