keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Taistelu uusista, maksavista sieluista on kova...

Olen aikaisemminkin kirjoittanut, että palkansaajien suunnittelema uusi keskusjärjestöhanke on järjetön. Järjetön niin kauan kuin Akava on siitä ulkopuolella. Mielestäni Akava teki ainoan oikean pättöksen tässä vaiheessa jättäytymällä hankkeen ulkopuolelle.

Miksi?

Siksi, että se on täydelliesesti poliittinen hanke, lähinnä SDP:n ja siinä ohessa Vasemmistoliiton  "kasvojen kohotusta"...  

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Akava ja uusi keskusjärjestö käännyttävät liittoja

Palkansaajien suunnittelema uusi keskusjärjestö ja järjestön ulkopuolelle jäänyt Akava ovat aloittaneet liittojen käännytystyön. Kisaa käydään esimerkiksi Tehyyn kuuluvista Sairaanhoitajaliiton jäsenistä.
Liiton puheenjohtaja Merja Merasto myöntää Lännen Medialle, että sekä Akava että uuden keskusjärjestön puuhaajat ovat käyneet kosioretkellä.
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo sanoo, että Akava on hermostunut ja häärää nyt STTK:n jäsenliittojen parissa. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sanoo käyneensä kuultavana monissa STTK:n liitoissa. Mielenkiintoa on hänen mukaansa osoittaneet ammattikorkeakoulussa tutkinnon suorittaneet STTK:n jäsenet.
Keskusjärjestöt taistelevat jäsenliitoista samaan aikaan, kun niiden pitäisi tehdä laaja työmarkkinaratkaisu. Ellei ratkaisua synny, hallitus säätää pakkolait. Lakien sisältö julkistetaan keskiviikkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti