tiistai 17. marraskuuta 2015

Tämä on totuus...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Ulkomaat  | 

Venäjä vahvistaa: Matkustajakoneen pudotti pommi

224 ihmistä kuoli, kun venäläiskone putosi viime kuun lopussa. Turvallisuuspalvelu FSB:n mukaan kyseessä oli kiistatta terrori-isku.

Venäjän hätätilaministeriön välittämässä kuvassa näkyy A321-matkustajakoneen pyrstöosan jäännöksiö Siinain niemimaalla 1. marraskuuta 2015.
Venäjän hätätilaministeriön välittämässä kuvassa näkyy A321-matkustajakoneen pyrstöosan jäänöksiä Siinain niemimaalla 1. marraskuuta 2015. Kuva: Maxim Grigoryev / Venäjän hätätilaministeriö / AFP
Venäjän hallitus on myöntänyt ensi kertaa, että venäläisen matkustajakoneen putoaminen Egyptissä viime kuun lopussa johtui pommista. Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov pitää koneen tuhoa nyt kiistatta terrori-iskuna.
FSB:n edustajan mukaan Venäjän viranomaiset eivät hellitä, ennen kuin ovat selvittäneet, ketkä ovat syyllisiä iskuun. Venäjä on pyytänyt kansainvälisen yhteisön apua heidän etsimisekseen.
Islamistijärjestö Isis ilmoittautui koneen pudottajaksi heti tuhon jälkeen. Sittemmin on alkanut vahvistua, että syynä oli koneeseen ujutettu pommi.
Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat. Valtaosa oli venäläisiä turisteja, jotka olivat palaamassa Sharm el-Sheikista Egyptistä.

Putin: Rikolliset eivät saa säästyä kostolta

Venäjä osallistuu ilmaiskuilla Syyrian sisällissotaan, jonka osapuoli Isis on. Syyrian oppositionlähteiden mukaan Venäjän kohteina ovat kuitenkin olleet muut kapinalliset, ei niinkään Isis.
Presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut Venäjän lisäävän iskujaan Syyriassa. Rikollisten on tajuttava, ettei kostoa voi välttää, hän sanoi.
Hänen mukaansa matkustajakoneen pudottaminen on yksi kaikkien aikojen verisimmistä rikoksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti