sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Suomen rajavartiolaitos toimii - hyvä niin...


Venäjän öljyporauslautalla aikanaan kiipeilyharjoituksia tehnyt ja globaalijulkisuutta hankkinut SS teki sen taas: Köysitikkaat laivan reunaan ja ylös. Ilmeisesti hän on vihkiytynyt asialle...

Iltalehden irrottelua asiasta:


Video: Ympäristöaktivisti Sini Saarela valtasi laivan: "Hiilen poltto lopetettava Helsingissä"

Sunnuntai 1.11.2015 klo 09.55 (päivitetty klo 12.19)
 
Greenpeace on estänyt Aspo-konserniin kuuluvan ESL Shippingin rahtialuksen Ms Alppilaan pääsyn Helsingin Länsisatamaan sunnuntaina aamulla.

Minäkin "erehdyin" em. 13 sekunnin videonpätkän katsomaan. Ympäristö viliseen mainosta, mainosta, mainosta. Käväisi mielessä, rahoitetaanko niilläkin näitä elintasojoutilaita, ilmeisesti...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Greenpeacen aktivistit saartoivat hiililaivan – yhdeksän otettiin kiinni

Mielenilmauksella vastustettiin kivihiilen käyttöä Helsingin lämmöntuotannossa.



Rajavartiolaitoksen kumivene, Greenpeacen kajakit ja rahtialus Alppila Helsingin Salmisaaressa.
Rajavartiolaitos ja Greenpeacen kajakit olivat rahtialus Alppilaa vastassa Helsingin Salmisaaressa sunnuntaina. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit saartoivat tänään sunnuntaina kivihiililastissa olleen Alppila-aluksen, joka oli matkalla Venäjältä Helsinkiin Salmisaaren satamaan. Laiva pääsi satamaan iltapäivällä noin klo 14 ja poliisi otti kiinni yhdeksän aktivistia.

Aktivistit vietiin Pasilan poliisilaitokselle kuultavaksi. Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtajan Tuomo Tuohimaan mukaan heitä epäillään tässä vaiheessa julkisen rauhan rikkomisesta ja meriliikenteen häiritsemisestä.

Mielenilmaus alkoi varhain sunnuntaina, kun Greenpeacen aktivisti Sini Saarela nousi Alppila-alukselle. Mielenilmauksella vastustettiin kivihiilen käyttöä Helsingin lämmöntuotannossa.
Greenpeace vaatii Helsinkiä luopumaan kivihiilen käytöstä kymmenessä vuodessa ja korvaamaan sen uusiutuvilla energianlähteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti