lauantai 14. marraskuuta 2015

Ranska, Pariisi 13.-14.11.2015...

Murheellisia hetkiä Pariisissa, Euroopan sydämessä mutta onneksi demokratia, inhimillisyys ja oikeus voittavat globaalimaailmassakin - loppujen lopuksi...

Tämänhetkisten tietojen mukaan Pariisin ydinkeskustassa kuudessa erillisessä terrori-iskussa on kuollut ainakin 129 ihmistä ja 352 haavoittunut, joista 99 on kriittisessä tilassa. Todennäköisesti kuolleiden lukumäärä vielä nousee. Uhrien joukossa on 13 eri kansallisuutta.

Seitsemän terroristia on saanut surmansa, kuusi heistä on räjäyttänyt itsensä. Terroristit liikkuivat kolmessa ryhmässä. He olivat varustautuneet kaikki samanlaisilla räjähdeliiveillä ja Kalashnikov-rynnäkkökivääreillä...

Pariisista saatujen tietojen mukaan osa iskuihin osallistuneista terroristeista on tällä hetkellä vielä vapaana - tilanne ei ole siis ohi. Viime aikaisten tietojen mukaan kaksi iskuihin osallistunutta on edelleen vapaana. Ainakin 11 henkilöä on pidätetty Ranskassa, Belgiassa ja Saksassa..

Ensimmäisenä Brittilehti Independentin mukaan Isisin "propagandatoimisto" ilmoittaa järjestön ottavan vastuun Pariisin iskuista. Kyseinen tieto on vahvistunut.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti