keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Venäjällä ei uskota doping-syytteisiin – Rioon pääsemisestä ei ole luovuttu...

Ei savua ilman tulta sano...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna: 

Venäjällä ei uskota doping-syytteisiin – Rioon pääsemisestä ei ole luovuttu

Venäläiset pitävät tietoja maan urheilun systemaattisesta dopingin käytöstä valheellisina ja poliittisesti värittyneinä. Samalla Venäjällä elätellään toiveita siitä, että Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n viikonlopulle lykkäämä päätös maan osallistumisesta Rion olympialaisiin kääntyy vielä venäläisille myötämieliseksi.
urheilu

Näin marssi Venäjän maajoukkue Sotshin olympialaisissa 2014.
Näin marssi Venäjän maajoukkue Sotshissa 2014. Venäläiset toivovat näkevänsä saman myös ensi kuussa Riossa.EPA
MOSKOVA. Moskovan keskustassa ollaan yksimielisiä maan yllä heitettyjen doping-syytösten uskottavuudesta. Maailman antidopingtoimisto Wadan tiedot valtionjohdon ohjaamasta systemaattisesta dopingin käytöstä eivät herätä luottamusta.
– Epäilen ulkomaalaisten tovereiden asiantuntemusta. En usko paljoakaan siitä, mitä Euroopassa tai valtameren takana puhutaan, kommentoi asiaa Kalugan aukiolla Vladimir Saven.
Moni venäläispoliitikko on nähnyt dopingin lännen yhtenä keinona jatkaa Venäjän poliittista painostamista. Samanlainen käsitys on tavallinen myös kansan parissa.
– Länsi ei ole päässyt haluttuun tulokseen talouspakotteidensa avulla ja siksi se nyt pyrkii painostamaan meitä urheilun avulla, sanoo moskovalainen Jevgeni Kavlenas.
– Mielestäni tässä on kyse enemminkin politiikasta kuin meidän urheilijoidemme käytöksestä, arvioi Ira Belaja.
Venäläiset eivät tunnu yleisesti luottavan huippu-urheilun puhtauteen, vaan uskovat kiellettyjen aineiden olevan laajalti käytössä ympäri maailmaa. Siksi pelkästään Venäjään kohdistuvat syytökset nähdään epäoikeudenmukaisina.

Toiveet Rioon pääsemisestä elävät yhä

Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti tänään jäädyttää Wadan raportissa mainittujen venäläisten urheilutoimijoiden akkreditoinnin Rion olympialaisiin, mutta päätöstä urheilijoiden osallistumisesta kisoihin lykättiin viikonlopulle.
KOK on samalla ilmoittanut, ettei Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko voi ottaa osaa olympialaisiin. Wadan raportissa suorana osallisena Venäjän doping-huijaukseen esitetty varaurheiluministeri Juri Nagornyh on jo siirretty väliaikaisesti pois tehtävästään, mutta Mutko on saanut toistaiseksi jatkaa virassaan.
Ylen haastattelemat moskovalaiset ovat vielä toiveikkaita sen suhteen, että venäläisurheilijat päästetään syytöksistä huolimatta mukaan Rioon.
Venäjän presidentin hallinnosta ei ole suoraan kerrottu odotuksista KOK:n päätöksen suhteen.
– Venäjän joukkue valmistautuu olympialaisiin, kommentoi asiaa presidentin lehdistösihteeri Dmitri Peskov venäläisviestimille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti