perjantai 22. heinäkuuta 2016

Putin vaatii riippumatonta ryhmää selvittämään Venäjän doping-ongelmaa...

Suomen taannoiselle presidentille Paasikivelle tunnusomaisena lausahduksena pidetään hänen arvostamaansa englantilaisen historioitsija Thomas Babington Macaulayn lausetta: "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku."
Venäjän doping-ongelma on räjähtänyt käsiin. Venäläisillä on hätää myydä saakka. Jos todellakin Venäjän presidentti Putin vaatii riippumatonta ryhmää selvittämään Venäjän doping-sotkuja, vaatimus lähentelee viisautta > suurta viisautta. 
Presidentti Putin on ilmeisesti ensimmäinen venäläinen reaalipoliitikko, joka toteaa: "Nyt on kyllä jääty pahasti rysän päältä kiinni, tämä asia on pahanpäiväisesti ryssitty!"
Mutta ilmassa on edelleen suuri JOS, JOS ja JOS...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Putin vaatii riippumatonta ryhmää selvittämään Venäjän doping-ongelmaa

URHEILU  
JUHANI NIIRANEN / HS
Vladimir Putin kuvattuna Kultarannassa 1. heinäkuuta.
Vladimir Putin kuvattuna Kultarannassa 1. heinäkuuta.

VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin pyytää kokoamaan riippumattoman ryhmän selvittämään Venäjän doping-ongelmaa. Putinin mukaan ryhmässä pitää olla ulkomaisia asiantuntijoita.
Ryhmän vetäjäksi Putin ehdottaa Vitali Smirnovia, joka on Kansainvälisen olympiakomitean entinen varapuheenjohtaja ja nykyinen KOK:n kunniajäsen. Putin kuvaili Smirnovia henkilöksi, jolla on täysin tahraton maine.
Putin myös korosti, että urheilussa ei voi olla dopingia. ”Tämä on Venäjän valtiojohdon virallinen kanta.”
RYHMÄN perustamisen taustalla on viime maanantaina julkistettu raportti Venäjän dopingjärjestelmästä. Kanadalaisen oikeustieteen professorin Richard McLarenin johtaman riippumattoman työryhmän raportti paljasti, että Venäjä peitteli valtiojohtoisesti urheilijoidensa dopinginkäyttöä Sotšin olympialaisissa 2014.
McLarenin raportin mukaan dopinghuijauksen valmistelut alkoivat vuonna 2007, kun kisat myönnettiin Venäjälle.
Järjestelmän kehitystä vauhditti Venäjän huono menestys Vancouverin talvikisoissa 2010. Ohjelmaan otettiin mukaan urheilijoita, joilla uskottiin olevan mahdollisuuksia mitaleille Sotšissa.
Dopingohjelmaa johti varaurheiluministeri Juri Nagornik, joka raportoi suoraan ministeri Vitali Mutkolle.
TUTKIMUKSISSA selvisi, että positiivisia dopingnäytteitä on peitelty Venäjällä muutenkin kuin Sotšin kisojen yhteydessä.
Raportin mukaan vuosina 2012–15 Venäjällä katosi 643 positiivista dopingnäytettä. Sen lisäksi Venäjän antidopingkeskuksen entinen johtaja Grigori Rodtšenkov kehitti steroidicocktailin, josta ei jäänyt testeissä kiinni.
Venäläisurheilijat käyttivät ainetta jo vuoden 2012 Lontoon olympialaisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti