tiistai 26. heinäkuuta 2016

Akavalainen liitto kosiskelee sairaanhoitajia...




Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Politiikka 

Akavalainen liitto kosiskelee sairaanhoitajia

Sairaanhoitajat ovat perinteisesti olleet Tehyn jäseniä. Tehy taas kuuluu toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon.




Sairaanhoitaja työssä.
Sairaanhoitajat ovat perinteisesti olleet sosiaali- ja terveysalan Tehyn jäseniä. Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Sairaanhoitajia kosiskellaan nyt akavalaisen ammattijärjestön jäseniksi.
Korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestöön Akavaan kuuluva Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat eli Taja tiedottaa muuttaneensa nimensä ja avanneensa ovensa kaikille sairaanhoitajille. Yhdistyksen uusi nimi on Akavan sairaanhoitajat ja Taja.
Sairaanhoitajat ovat perinteisesti olleet sosiaali- ja terveysalan Tehyn jäseniä. Tehyllä on yli 160 000 jäsentä, heistä noin puolet on sairaanhoitajia. Tehy puolestaan kuuluu toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon.
Ajat ovat muuttuneet, ja on yhä vahvemmin tunnustettava sairaanhoitajien laaja asiantuntijuus ja työn kehittäminen, Akavan sairaanhoitajien ja Tajan puheenjohtaja Helena Vertanen sanoo. Liiton mukaan "akavalaisessa yhteisössä" on entuudestaan edustettuina liki kaikki sosiaali- ja terveysalan korkeakoulutetut ammattiryhmät sairaanhoitajia lukuun ottamatta.
– Kentältä on tullut viesti tarpeesta vahvistaa sairaanhoitajien edunvalvontaa. Tämä muutos on mahdollisuus meille kaikille, jatkaa Akavan sairaanhoitajien ja Tajan toiminnanjohtaja Kukka Junno tiedotteessa.
Tehyläinen Sairaanhoitajat oli kuun alussa otsikoissa: se pani pisteen oman työmarkkinajärjestön selvitystyölle ja vaihtoi hallituksensa. Tällä hetkellä liitto ei hoida työmarkkinajärjestön tehtävää, vaan on Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö. Selvityksessä oli ollut mukana vaihtoehto, jossa Sairaanhoitajat olisi erkaantunut Tehystä ja aloittanut oman edunvalvonnan työmarkkinoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti