perjantai 1. heinäkuuta 2016

Putinin tiedottaja: Näistä asioista Venäjä on kiinnostunut Kultarannan keskusteluissa...

Alla olevassa artikkelissa todetaan: Putinin tiedottaja Dmitri Peskov korosti vierailun alla annetuissa kommenteissaan uutistoimisto Tassin mukaan. 

Peskovin mukaan Suomen johdon tapaamisissa keskustellaan perinteisesti Venäjän ja EU:n suhteista. Lisäksi puhutaan ajankohtaisista kansainvälisistä ongelmista Syyriassa ja Ukrainassa.

Juuri tällä hetkellä Suomen TV 1:n erikoislähetys Kultarannasta odottaa noin 1,5 tuntia myöhässä olevaa lehdistötilaisuutta alkavaksi. Juttua presidenteillä on riittänyt...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Putinin tiedottaja: Näistä asioista Venäjä on kiinnostunut Kultarannan keskusteluissa

Ensi viikolla Puolan Varsovassa järjestettävää Naton huippukokousta ei ole käsitelty Venäjän mediassa presidenttien tapaamisen yhteydessä.

ULKOMAAT 
Kuvakaappaus uutistoimisto Tassin uutisesta, joka kertoo presidentti Vladimir Putinin Suomen-matkasta.
Kuvakaappaus uutistoimisto Tassin uutisesta, joka kertoo presidentti Vladimir Putinin Suomen-matkasta.

VENÄJÄN PRESIDENTIN Vladimir Putinin ja presidentti Sauli Niinistönperjantaisen tapaamisen edellä venäläismedioiden huomio on kiinnittynyt Britannian EU-eroon, Ukrainaan, Syyriaan sekä Suomen ja Venäjän taloussuhteisiin.
”On kiinnostavaa kuulla suomalaisten kollegoidemme näkemys uusista suuntaviivoista, joita voi syntyä Britannian kansanäänestyksen jälkeen”, Putinin tiedottaja Dmitri Peskov korosti vierailun alla annetuissa kommenteissaan uutistoimisto Tassin mukaan.
Peskovin mukaan Suomen johdon tapaamisissa keskustellaan perinteisesti Venäjän ja EU:n suhteista. Lisäksi puhutaan ajankohtaisista kansainvälisistä ongelmista Syyriassa ja Ukrainassa.
Ensi viikolla Puolan Varsovassa järjestettävää Naton huippukokousta ei ole Venäjällä käsitelty mediassa Putinin ja Niinistön tapaamisen yhteydessä, vaikka Suomen presidentti osallistuu kokoukseen.
SEN SIJAAN PAKOTTEITA Putin ei tiedottajansa mukaan aio oma-aloitteisesti tuoda keskusteluihin.
”Pakotteiden purkaminen tai jatkaminen ei ole meidän asialistallamme. Varsinkaan koska nyt voimme varmuudella sanoa, että Venäjän talouden sopeutuminen pakotteisiin etenee ripeästi”, Peskov jatkoi Tassille.
Venäjä puhuukin nyt sen puolesta, että eurooppalaiset yritykset kehittäisivät toimintaansa Venäjän sisällä.
VENÄJÄN VALTIOLLISEN propagandan välittäjä RT totesi perjantaina, että Niinistö ei ole lähtenyt mukaan Moskovan poliittiseen boikotointiin, vaan on itsekin käynyt usein vieraana Venäjällä. RT myös väittää Suomen kärsivän Venäjän asettamista vastapakotteista enemmän kuin muut EU-maat. Samassa yhteydessä se kertoo maiden välisen kauppavaihdon vähentyneen yli 30 prosenttia tänä vuonna.
Todellisuudessa Venäjän määräämä tuontikielto koskee vain elintarvikkeita ja on iskenyt pahiten Valioon. Kaupankäynnin vähenemiseen vaikuttavat yleiset talousvaikeudet, öljyn hinta, ruplan kurssi ja myös EU:n pakotteet, jotka sulkivat eurooppalaiset rahoitusmarkkinat Venäjän valtio-omisteisilta pankeilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti