torstai 7. heinäkuuta 2016

Uusi kevytpinnoite entisen asfaltin päälle...

Nykyinen päärakennuksemme on rakennettu vuonna 1982. 1980-luvun puolenvälin paikkeilla pääliittymään tehtiin asfalttipinnoite tiukan sepelipohjan päälle. Se on toiminut erinomaisesti.
Viime vuosina on kuitenkin ilmaantunut pieniä painaumia liittymärumpujen kohdalla > betonirumpujen alla oleva lankut ovat lahonneet. Lisäksi on alkanut esiintyä pieniä halkeamia.

Olen keskustellut asiasta Lemminkäinen Oy:n asiantuntujan kanssa. Olemme päätyneet ratkaisuun, että aikaisemman pinnoitteen päälle tehdään kevytpinnoite. Asia on ajankohtainen, koska Haukkarissa Haukkarinkatu - vihdoinkin Kemin kaupungin toimesta - päällystetään ja Lemminkäisen miehiä ja kalustoa on "kivenheiton etäisyydellä" Kainuunkadusta, jonka varrella kiinteistömme sijaitsee.

Sovimme hetki sitten, että ajan painepesurilla entistä pintaa puhtaaksi ja saumakohdista yritän hävittää ruohokasvustoa jollakin rikkaruohomyrkyllä.
Saamme pääliittymän asfalttipinnan asialliseen kuntoon parin viikon sisällä - hyvä niin.

Tiedän, että muutama muukin mökkiläinen näillä nurkilla todennäköisesti laitattaa liittymäänsä uuteen uskoon...

Tänään tiistaina 28.06.2016:

Kävin ostamassa Kemin Prismasta puutarhaosastolta etikkahappopohjaista rikkaruohomyrkkyä kanisterin. 
Ajoin painepesurilla etupihan alueen puhtaaksi. Annoin alueen kuivua ja lorisuttelin em. rikkaruohomyrkkyä talonvierustalle ja muutamaan halkeamaan. Toistan käsittelyn lähipäivinä.

Toinen vastapaisistä naapuristani laitattaa myös asfalttipinnoitteen ja on tehnyt valmistelevia toimenpiteitä. Hän soitti tänään mökiltään Tervolan Louelta ja kysyi, miten asiat etenevät. Kerroin Lemminkäisen asiantuntijan käyneen ja tarjouksen, joka tulee myös vahvistuksena sähköpostissa.

Kerroin hänelle, että nyt huolellisesti laitettavat asfalttipinnopitteet kestävät ainakin 30 vuotta. Hän rohkeni epäillä, olemmeko silloin asiaa tarkistamassa. Totesin hänelle: " Ei sitä koskaan tiedä."


Tänään torstaina 07.07.2016:


Lemminkäisen ns. pohjamiehet käväisivät tämän viikon tiistaina iltapäivällä ja keskivikkona aamulla paikan päällä. Työn jälki on asiallinen.
Hiukan minua ihmetyttää, että Kemin Energian toimesta vasta laitettu uusi asfaltti tien reunasta leikattiin pois. 
Luonnollisesti minua kiinnostaa, miksi näin meneteltiin? Siinä tulee ylimääräisiä neiliöitä aika lailla…

Lähetin eilen illalla asiasta sähköpostiviestin vastaavalle mestarille, johon saanen vastauksen.
Vastaus tuli paluupostissa: Asia kunnossa...

Toisaalta tiedustelin, onko mahdollista, että autotallin edestä syvennyksessä oleva alue jätetään päällystämättä, sillä siinä on mielestäni ihan hyvä päällyste.

Sekin selvinnee pikapuolin.

Ensi viikolla joka tapauksessa etupiha saa suunnitellulle alueelle uuden kevytpinnoitteen - hyvä niin...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti