keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Talvivaaran kaivoksen jatkosta neuvotellaan “erittäin tiiviisti”...

Alla olevan lyhyen infon luettuani tulee väistämättä mielikuva, että selvää edistystä on tapahtunut Sotkamon Talvivaarassa. Siksi potentiaalisten rahoittajien löytyminen olisi enemmän kuin toivottavaa/todennäköistä.
Toisaalta pörssiyhtiö Talvivaaralle olisi syytä hahmottua "uusi elämä = uusi funktio", jolla yli 80.000 suomalaisen piensijoittajan rooli saadaan järkevästi mukaan meneillään olevaan prosessiin. 

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Talvivaaran kaivoksen jatkosta neuvotellaan “erittäin tiiviisti”

JUHA NEUVONEN
Terrafame on pyörittänyt Talvivaaran kaivosta vuoden verran. Arkistokuvaa.
STT, ANNIINA LUOTONEN
Neuvottelut entisen Talvivaaran kaivoksen rahoituksesta ja omistuksesta jatkuvat. Kaivosta pyörittävän Terrafamen mukaan neuvottelut kaivoksen rahoituksesta ja uusien omistajien löytämisestä jatkuvat loppuvuoden ajan erittäin tiiviisti.
– Neuvottelut rahoituksen osalta ovat aktiivisessa vaiheessa, mutta niistä ei ole mitään uutta kerrottavaa. Vuoden loppuun asti pyritään uutta rahoitusta löytämään, kertoo toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen STT:lle.
Terrafame julkisti tänään tietoja alkuvuoden sujumisesta.

Yhtiön käyttökate oli tammi-kesäkuussa 98 miljoonaa euroa negatiivinen, mikä oli vajaa 13 miljoonaa euroa parempi tulos kuin oli budjetoitu.

Terrafamen mukaan tulosta kohensivat sinkin parantuneet myyntitulot ja kemikaalien käytön tehostuminen metallien talteenotossa. Sinkkiä myytiin alkuvuonna 3,8 miljoonan euron arvosta enemmän kuin yhtiö oli odottanut.
Valtion omistuksessa kokonaan oleva Terrafame on onnistunut vähentämään merkittävästi vesien määrää Talvivaaran entisellä kaivoksella. Terrafame on pyörittänyt Talvivaaran kaivosta vuoden verran. Kaivosalueella oli vuosi sitten varastoituna noin 10 miljoonaa kuutiota vettä, kun määrä kesäkuun lopussa oli 7,2 miljoonaa kuutiota.
Lukkaroisen mukaan vesien hallinnassa on auttanut muun muassa vähäsateinen kevät. Liuotuskasojen haihdutus on myös toiminut jonkin verran odotettua paremmin. Yhtiö arvioi yhä, että kaikkien varastoitujen vesien saaminen kaivosalueelta kestää yli viisi vuotta nykyisillä päästökiintiöillä.
Terrafame tuotti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana malmia yhteensä 5,8 miljoonaa tonnia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti