maanantai 25. heinäkuuta 2016

Auto pois kaahareilta ja rattijuopoilta...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan. Itse olen julkisesti viime vuosikymmenien aikana esittänyt huomattavasti rankempia puuttumiskeinoja ja syystä... 

Suora nettilainaus helsingin sanomista hiukan tuunattuna:

Auto pois kaahareilta ja rattijuopoilta

Nykyään rattijuopoilta ja kaahareilta otetaan ajokortti pois. Kortin puuttuminen ei juuri haittaa seuraavaa ajelua, kirjoittaa Tapio Tihtonen.

MIELIPIDE 
Helsingin Sanomat

LIIKENNEKUOLEMIEN vähentämiseksi tulisi ottaa käyttöön uusi keino. Jos kuljettaja syyllistyy törkeään liikenteen vaarantamiseen, nykyisten sanktioiden lisäksi häneltä tulisi ottaa auto pois ja viedä se valtion varastoon. Ensimmäisellä kerralla auto otettaisiin kahdeksi viikoksi, toisella kerralla kahdeksi kuukaudeksi ja kolmannella kerralla kokonaan.
Jos auto ei ole tekijän oma, hän voi hakea auton omistajalle vuokraamosta korvaavan auton siksi aikaa, kun auto on valtiolla. Se on puhtaasti auton omistajan ja kuljettajan välinen asia, ei veronmaksajan huoli.
Auton varastoimisesta ei kerry valtiolle kuluja, koska ne maksaa auton omistaja ennen kuin saa autonsa takaisin.
Nykyään rattijuopoilta ja kaahareilta, jotka eivät välitä vähääkään muiden tiellä liikkujien hengestä ja terveydestä, otetaan ajokortti pois. Usein korttia ei edes ole, eikä sen puuttuminen juuri haittaa seuraavaa ajelua.
Auton pois ottamisesta niiltä, jotka eivät ymmärrä siihen liittyvää vastuuta, on hyötyä kaikille tienkäyttäjille – myös rattijuopoille ja kaahareille itselleen: elävät nimittäin vanhemmiksi.
Tapio Tihtonen
paloesimies
Helsinki

1 kommentti: