torstai 14. heinäkuuta 2016

Jopa Kreml toivoo Boris Johnsonin siivoavan suunsa – brittien pääministerinimitys aiheutti huvitusta ja järkytystä...


Pelle mikä pelle! Britanialla tuntuu oleva varaa vielä tällaiseenkin. Ei totta tosiaan hyvältä näytä. Alla olevista teksteistä on pääteltävissä, että kaverilla ei ole lääkitys aina kohdallaan...
Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Ulkomaat  | 

Jopa Kreml toivoo Boris Johnsonin siivoavan suunsa – brittien pääministerinimitys aiheutti huvitusta ja järkytystä

Britannian politiikan "narrin" paluu parrasvaloihin on kerännyt kommentteja ympäri maailmaa. Keräsimme muutamia.




Boris Johnson.
Kuva: EPA

Näistä skandaaleista Boris Johnson muistetaan



– Anteeksi, maailma, luki Britannian uunituoreen ulkoministerin kodin viereen pystytetty pahvikyltti.
Britannian pääministerin Theresa Mayn päätös nostaa rääväsuisuudestaan tunnettu Boris Johnson ulkoministeriksi on saanut kielenkannat kirvoamaan ympäri maailmaa – niin lehdistössä, sosiaalisessa mediassa kuin maailman johtajienkin parissa.

Ranskan ulkoministeri: Valehtelija

Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault ei säästellyt sanoissaan syyttäessään Johnsonia valehtelijaksi.
– En ole huolissani Boris Johnsonista, mutta EU-erokampanjan aikana hän valehteli runsaasti briteille ja nyt hän on joutunut selkä seinää vasten, Ayrault sanoi radiohaastattelussa.
Normaalisti pehmeäsanainen Ayrault oli harvinaisen tyly kommenteissaan:
– Tarvitsen kumppanin, jonka kanssa voin neuvotella, joka on selkeä, luotettava ja uskottava, hän jyrähti.
BBC:lle puhunut EU-lähde puolestaan paljasti, että "kaikki EU-parlamentissa pitävät valintaa huonona vitsinä ja että britit ovat menettäneet lopullisesti järkensä.

Kremlin tiedottaja: Diplomaattisempi kielenkäyttö

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi uskovansa, että Boris Johnson joutuu lievittämään kielenkäyttöään. Johnson on esittänyt muun muassa Putinista varsin rajuja kommentteja, kutsuen häntä muun muassa kotitontun näköiseksi manipuloivaksi tyranniksi.
– Nykyisen tehtävän tärkeys saa hänet aivan varmasti omaksumaan erilaisen puhetavan, paljon diplomaattisemman, Peskov toivoi.
Venäläinen uutissivusto Ria puolestaan kutsui Johnsonia "erääksi Britannian eriskummallisimmaksi poliitikoksi", joka "tietää miten yllätetään".

Turkin pääministeri: Jumala häntä auttakoon

Johnsonin ehkä rajuin viime aikojen loukkaus on kohdistunut Turkin presidenttiä  Recep Tayyip Erdogania kohtaan. Erdogan kun muutenkin on ehkä helpoiten loukkaantuva maailman johtajista, mutta Boriksen pilkkarunossa hänen mainittiin harjoittaneen seksiä vuohen kanssa.
Turkin kommentteja valinnasta odotettiin aivan erityisesti. Pääministeri Binali Yildirim osoittautui kuitenkin diplomaattiseksi sanoissaan:
– Jumala häntä auttakoon ja ohjatkoon. Toivon, että hän ei tee enää erehdyksiä ja yrittää sopia välinsä turkkilaisten kanssa, Yildirim sanoi.

USA:n ulkoministeriön tiedottaja pidätti nauruaan

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajalla ei ollut pysyä kasvot peruslukemilla, kun häneltä kysyttiin kommentteja Johnsonin nimityksestä. Naurua pidätellyt Mark Toner pystyi kuitenkin muodostamaan vastauksensa, jossa korostettiin maiden välistä erityistä suhdetta.
– Tämä on suhde, joka ei riipu persoonallisuuksista. Kyseessä on äärimmäisen tärkeä hetki Englannin historiassa, mutta äärimmäisen tärkeä myös Yhdysvaltain ja Britannian suhteissa, Toner sanoi.

Boris Johnson.
Kuva: EPA

Sosiaalinen media: Boris johtaa Bondia

Kommentteja herui luonnollisesti myös sosiaalisessa mediassa.
– Toivoisin, että tämä olisi vitsi, mutta pelkäänpä, ettei se ole, tweettasi Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt.
Tshekkikansaedustaja Pavel Telicka tweettasi:
– Ihmiset sanovat, että pääministeri Mayllä ei ole huumorintajua. Nimittämällä B Johnsonin hän osoitti asian päinvastaiseksi.
Eräs tweettaaja puolestaan muistutti, että 2006 Johnson oli kehottanut Irania hankkimaan atomipommin sekä vaatinut James Bondia hoitamaan asiat Pohjois-Korean kanssa.
Niin, se Bond. Sosiaalinen media muistutti aivan erityisesti siitä, että Boris Johnson johtaa nyt Britannian ulkomaantiedustelua MI6:a.

LUE MYÖS

Brittilehdistö intoutui uuden pääministerin "Boris-pommista" 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti