maanantai 18. heinäkuuta 2016

Putin hyllyttää Wadan nimeämät doping-epäillyt – epäilee silti koko raporttia...

Odotettu Venäjän presidentti Vladimir Putinin pikapalaute tuli välittömästi. Tuskin Wada ihan kurillaan noin painavaa tekstiä julkaisee...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Putin hyllyttää Wadan nimeämät doping-epäillyt – epäilee silti koko raporttia

Venäjän presidentti sanoo, ettei dopingille ole tilaa urheilussa, mutta epäilee samalla Wadan julkaisemaa raporttia maansa doping-järjestelmästä.
urheilu
Vladimir Putin
Vladimir PutinAOP
Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi maanantai-iltana, että Kansainvälisen Antidopingtoimiston Wadan raportissa nimetyt venäläistoimijat hyllytetään toistaiseksi.
Putin kuitenkin epäili samassa tiedotteessa Venäjän doping-järjestelmän paljastaneen raportin todenmukaisuutta, koska se perustuu vain yhden ihmisen todistukseen. Venäjän presidentti pyytääkin Wadalta tarkempaa ja puolueettomampaa tietoa.
- Dopingille ei ole tilaa urheilussa. Se on uhka urheilijoiden elämälle ja terveydelle ja sotii reilua peliä vastaan, Putin sanoi Kremlin julkaisemassa tiedotteessa.
Venäjän hallintokeskuksen julkaisemassa tiedotteessa puhutaan myös politiikan vaarallisesta paluusta urheiluun viitaten vuoden 1980 Moskovan olympialaisten boikotteihin.
- Vaikutusmuodot ovat muuttuneet, mutta tavoite on sama: tehdä urheilusta geopoliittisen paineen väline.
Wadan julkaiseman raportin mukaan Venäjän dopingohjelmassa ja näytteiden peittelyssä olivat mukana kaikki urheilijoista ja laboratorioista Venäjän urheiluministeriöön ja tiedustelupalvelu FSB:hen.
Wada sanoi tuoreeltaan raportin julkaisun jälkeen, että Venäjä pitäisi sulkea kokonaan pois Rion olympialaisista. Tällä hetkellä venäläiset yleisurheilijat on jo suljettu pois olympiakisoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti