keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Erkki Sinkko pörssin kesäalesta - näitä tarkkailen, näitä kartan...

Alla olevassa artikkelissa todetaan:

Hän odottaa vahvoja puolivuotiskatsauksia. Negatiivisia tulosvaroituksia on tullut yllättävän vähän. Sinkko rohkaisee ostoihin.
”Jos olette varma, että jokin yhtiö näyttää kelpo tuloksen, ostakaa heti. Julkistamisen jälkeen ei saa enää halvalla. Kurssit reagoivat uutisiin tosi nopeasti.”

Niinpä jos irtorahaa ihan häiriöksi saakka olisi niin osakesijoittaja Erkki Sinkon vinkeistä olisi syytä ottaa opiksi...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Erkki Sinkko pörssin kesäalesta - näitä tarkkailen, näitä kartan

Erkki Sinkko pörssin kesäalesta - näitä tarkkailen, näitä kartan
KUVA: KIMMO HAAPALA/KL
Pörssissä on jo kuudes kesä, kun osakkeet ovat alennusmyynnissä, sanoo osakesijoittaja Erkki Sinkko Stockmannin ravintolan pöydässä. Tänä kesänä Brexit toi mukanaan lisäalennuksen ”kanta-asiakkaille”.
”Helsingin pörssin yleisindeksi on laskenut vuoden alusta 7,2 prosenttia! Brexitissä oli parasta, että se sai suomalaiset kotitaloudet innostumaan ja ostamaan Helsingin pörssin osakkeita”, Erkki Sinkko sanoo.
”Kotitalouksillahan on vain runsas viidennes, 23 prosenttia pörssin osakkeista. Siinä on korottamisen varaa, toivottavasti kotiinpäin vetäminen jatkuu”, hän sanoo.
Erkki Sinkko on itse ostanut osinkorahoillaan reippaasti monialayhtiö Aspoa, metsäyhtiö Metsä Boardia ja maaliyhtiö Tikkurilaa.
”Ostin Metsä Boardia paljon. Kari Jordan on pelastanut Metsä Boardin. Tikkurilalla on enää vain 20 prosenttia liikevaihdosta Venäjällä.”
Suomalaiset pörssiyhtiöt ovat Sinkon arvion mukaan hyvässä kunnossa: turhat ilmat on puhallettu pois ja läskit sulatettu. Kilpailevia sijoituskohteita ei juuri ole, kuuluvat aktiivisijoittajan perustelut. Sinkon mielestä pörsseihin on jo tullut pöhinää.
”Pörssiyhtiöiden hallitukset joutuvat piirtämään strategiansa uusiksi ja vaihtamaan markkinapainotuksia esimerkiksi valuuttojen mukaan. On hyötyjiä ja kärsijöitä.

"Useita firmoja kiikarissa

Erkki Sinkko arvioi, että metalliteollisuus jaksaa yllättää. Konepajat saavat hyvin tilauksia. Niiden tuotteissa laatu on kohdallaan ja suomalainen osaaminen korkealla tasolla. Kilpailukykysopimus tuo toivottavasti kustannuksiin kilpailuvoimaa.
”Outokumpu ja Outotec kärsivät huonosta suhdanteesta, mutta eihän se ikuisesti voi kestää.”
Hän odottaa vahvoja puolivuotiskatsauksia. Negatiivisia tulosvaroituksia on tullut yllättävän vähän. Sinkko rohkaisee ostoihin.
”Jos olette varma, että jokin yhtiö näyttää kelpo tuloksen, ostakaa heti. Julkistamisen jälkeen ei saa enää halvalla. Kurssit reagoivat uutisiin tosi nopeasti.”
Sinkolla on nyt sihdissään erityisesti Kemira, Valmet, HKScan, Sanoma ja Aktia Pankki.  Erityisen kiinnostava on Suomen mediakenttä, jossa on paljon ristikkäisomistuksia.
Nokia ei häneen vetoa, koska sillä on liian paljon osakkeita.
”Niitä on 5,8 miljardia ja sadan prosentin free float. Rajeev Suri ja Risto Siilasmaa ovat kyllä innostavia ja optimistisia. Pitkin hampain kannatan tällä kurssitasolla omien osakkeiden ostoa. Lucent-kaupan myötä minulta kuitenkin meni innostus”, hän pohtii syitä siihen, miksi Nokia jättää hänet kylmäksi ja suosikkilistan ulkopuolelle.
Stockmannin kahvit on juotu. Tavaratalokonsernin kehitys ei vakuuta.
”Kauppayhtiön pitäisi voimakkaammin vedota kanta-asiakkaisiin. S-ryhmästä sopii ottaa esimerkkiä. Siellä puree nerokas termi asiakasomistaja. Stockmannin kriittinen tilanne tajutaan hyvin ainakin Helsingin tavaratalon kahvipöydissä ja alhaalla Herkussa. Kyllä Helsingin kokoiseen kaupunkiin pitää yksi suuri tavaratalo mahtua.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti