lauantai 9. heinäkuuta 2016

Päiväongelle pitkästä aikaa...

Kirjoitin toista viikkoa sitten torstaina 30.06.2016 tekstin otsikolla: Aamuonginta yhtä tyhjän kanssa. Kehno reissu, toki sain yhden hauen mutta sittenkin. Silloin päätin, että en lähde aikaisin aamulla ongelle, jos ei ole aivan pakko.

Tänään kaivoin muutaman madon ja lähdin kokeilemaan päiväongintaa pitkästä aikaa.
Ajelin Hahtisaaresta sisäsataman ohi ja totesin, että monenlaista aktiviteettia oli ilmassa - hyvä niin.
Satama Run-juoksukilpailun osallistujia vilahteli aallonmurtajan takana aittojen kupeessa, rannan tuntumassa merellä oli optimistijollia kukaties parikymmentä ja valvojaveneet päälle. Purjeveneitä oli myös paljon liikkeellä ulompana.

Ajelin tällä kerralla Laitakarin länsipäätyyn rannan tuntumaan. Ankkuri veteen ja kalastamaan. Kaksi jigionkea ja uusi pilkki ryyditettyinä uusilla madoilla. Kala söi = särjet söivät vähäisiä matojani. Vaihdoin paikkaa aivan Laitakarin länsipäätyyn. Ei mitään... . 

Laitakarista näytti lähtevän laavun kohdalta runsaan kymmenen hengen kajakkiryhmä, joka myöhemmin meloskeli Selkäsaaren pohjoispäädyssä ohitseni Kojukallion suuntaan.

Ajelin taas kerran Selkäsaaren pohjoispäädyn vesille "keskelle ei mitään". Pistin em. välineet pyytämään. Aluksi ei mitään. Nostin ankkurin vedestä ja annoin koillistuulen kuljettaa venettä, kalastusvälineet laahasivat veneenkyljen tuntumassa. Ankkuri hetken päästä veteen ja odottamaan. Murensin mukaan ottamastani leivästä puolet veteen.

Eipä aikaakaan kun toisessa jigiongessa jytkähti. Saalis noin 600 gramman ahven. Minulla oli iso ämpäri täynnä vettä, joten ahvenella oli siinä hyvät oltavat. Se oli yllättävän rauhallinen, suun välillä vedenpinnassa se katseli touhujani.

Sain pilkillä pienen särjen. Tutut rituaalit ja särjenlihaa suikaleina kaikkiin koukkuihin. Ahvenet alkoivat syödä kohtalaisen mukavasti. Tosin en saanut veneeseen kuin viisi. Nostovaiheessa irtosi enemmän kuin toinen mokoma. Syynä oli varmaan liian "jämyt" syöttilihat ja tylsät koukut.

Tämänkertaisen havaintoni mukaan kunnon syönti alkoi vasta noin klo 15 aikoihin. Todennäköisesti ajoitan seuraavan onkiretkeni alkamaan em. aikaan - kokeeksi...
Muutoin olosuhteet olivat onginnan kannalta mukavanlaiset. Sen verran pilvisessä säässä tuuli, että olisi pitänyt ottaa hiukan enemmän vaatetta päälle... 

Mikäli menemme huomenna Selkäsaareen, otamme tämän päivän ahvensaaliini mukaan ja savustamme ne.

Edelliseen liittyvänä > emme käyneet Selkäsaaressa, sillä pihalla oli sen verran tekemistä niin kuin käytännössä aina.

Sanoin vaimolleni kotiin tultuani: "Jos en olisi saanut kuin tuon ensimmäisen ison ahvenen, olisin päästänyt sen takaisin mereen."





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti