tiistai 16. helmikuuta 2016

Tero Nissinen AMK-päätöksestä - selkeää puhetta...

Suora nettilainaus Yle Kemi-sivuilta hiukan tuunattuna:
Kemi  | 

Tero Nissinen AMK-päätöksestä: "Näyttää siltä, että vihollinen löytyy oman maakunnan sisältä"

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen kyseenlaistaa lappilaisten ammattikorkeakoulujen yhdistämisen motiivit. Hänen näkemyksensä mukaan Rovaniemen ja Lapin yliopiston harrastama valtapolitiikka on päätöksenteossa isossa osassa.

Tero Nissinen
Kuva: Aleksi Pohjola / Yle
Meri-Lapissa ollaan pettyneitä Rovaniemen kaupunginvaltuuston päätökseen myydä omistamansa Lapin ammattikorkeakoulun osakkeet Lapin yliopistolle.
–  Koemme kovasti, että nyt maakunnan pääkaupunki on ottanut tavallaan loikan ylikävelyn suuntaan. Aika kova maakunnallinen virhe Rovaniemeltä, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen lataa.
Nissisen mukaan päätöstä ei tulla hyväksymään, vaan kaikki mahdollinen tehdään, että asiasta päästään vielä keskustelemaan uudella tavalla.
– Missään tapauksessa tätä ei voi niellä karvoineen, vaan nyt on kaikki voitava tehtävä eri yhteyksissä, että tästä asiasta päästäisiin vielä uudelleen ihan eri tavalla keskustelemaan.
– Tarkoituksena on aloittaa tähän päivään ja 2010-luvulle kuuluvat prosessit tämmöisen junttaamisen ja jyräämisen sijaan.

Valta – todellinen motiivi?

Nissinen sanoo, että seutukunnan mielestä Rovaniemen ja Lapin Yliopiston esisopimukseen liittyy asioita, jotka vaikuttavat muiden osakkaiden asemaan ja tilanteeseen.
Nissinen sanoo, että tarkoituksena on haastaa opetusministeriö keskusteluun siitä, mikä on fiksu tapa lähteä suomalaista korkeakoulukenttää kehittämään. Onko se jyrääminen vai yhdessä tekeminen.
Nissinen tähdentää, että Meri-Lapissa niin teollinen kuin sotepuolenkin intressi ammattikorkeakoulutukseen on kova. Hän kyseenalaistaa lappilaisten ammattikorkeakoulujen yhdistämisen motiivit.
– Me emme usko niihin puheisiin, että tässä on kyseessä pelkästään strategiarahoitus tai kaiken hyvän järjestäminen tähän pohjoiseen korkeakoulukenttään.
– Tässä on niin paljon valtapolitiikkaa yliopiston ja Rovaniemen suunnalta, että se saattaa ajan oloon kehittyä meille erittäin haastavaksi tilanteeksi, ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtajana toimiva Nissinen näpäyttää.

Railo keskusteluyhteyteen

Nissinen näkee, että Rovaniemen harrastama jyräämispolitiikka teki ison railon maakunnalliseen keskusteluyhteyteen. Hänen mielestään tämän jälkeen on haastellista lähteä rakentamaan yhteistyössä esimerkiksi sote-uudistusta.
– Lapin maakuntaa tullaan nyt haastamaan näiden ratkaisujen tiimoilta. Näytäisi siltä, että meidän viholliset eivät ole nyt muualla vaan maakunnan sisällä ja se on todella huono asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti