sunnuntai 28. helmikuuta 2016

HS: Nokian Renkailta varastettiin yrityssalaisuuksia...

 No niin - nyt alkaa paljastua Nokian Renkaiden testimanipulointitaustoja/-väitteitä.

Suora nettilainaus Kauppalaehdestä hiukan tuunattuna:


HS: Nokian Renkailta varastettiin yrityssalaisuuksia


HS: Nokian Renkailta varastettiin yrityssalaisuuksia
Rengasvilpin paljastaneet sähköpostiviestit ovat peräisin Nokian Renkailta yrityssalaisuuksia varastaneesta yrityksestä.
Kauppalehti paljasti perjantaina, että Nokian Renkaat on toimittanut autolehtien rengastesteihin parempia renkaita kuin kauppoihin. Tiedot perustuivat työntekijöiden sähköpostiviesteihin.
Helsingin Sanomien tiedon mukaan sähköpostiviestit ovat peräisin Black Donuts Engineering -yhtiöstä. Yhtiön toimitusjohtaja Kai Hauvala ei ole halunnut kommentoida asiaa lainkaan HS:lle.
Black Donuts Engineeringin perusti joukko turhautuneita Nokian Renkaiden entisiä työntekijöitä vuonna 2010.
HS:n mukaan työntekijät olivat pettyneitä saamaansa palkkaan ja palkkioihin Nokian Renkaissa ja siksi perustivat oman yhtiön, joka myy renkaiden kehittämiseen ja valmistukseen liittyvää osaamista.
Vuonna 2011 Nokian Renkaat teki rikosilmoituksen yrityssalaisuusrikoksista. Viime kesänä kymmentä Nokian Renkaiden entistä työntekijää vastaan nostettiin syytteet yrityssalaisuusrikoksista.
Syyttäjän mukaan epäiltyjen hallusta on takavarikoitu kymmeniätuhansia Nokian Renkaiden tuote- ja tuotannonkehitykseen liittyviä tallenteita. Syyttäjä epäilee, että yrityssalaisuuksia on käytetty, kun on tarjottu ja myyty rengastehdashankkeisiin liittyvää teknologiaa ja renkaiden tuotekehitystä useille ulkomaisille yhtiöille.
Syytetyt ovat kiistäneet syyllisyytensä rikoksiin. Epäiltyjä on pidettävä syyttöminä, kunnes tuomioistuin tuomitsee heidät epäillyistä rikoksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti