perjantai 26. helmikuuta 2016

Lappia toimittaa Kemin Sauvosaaren takakentän uudet katsomorakenteet

Kyllä alla olevaa aineistoa on mukava lainata. CLT-tekniikan upea sovellutus - hyvä niin...


Suora nettilainaus Ammattiopisto Lappian sivuilta:

Lappia toimittaa Kemin Sauvosaaren takakentän uudet katsomorakenteet

26.2.2016  |   Toimittaja: Järjestelmätili
PS Kemi - ROPS peli 25.5.2016

Kemin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 1.2.2016, että Sauvosaaren kentän uudet katsomorakenteet toimittaa Ammattiopisto Lappia. Sopimus allekirjoitettiin 25.2.3016. Rakenteet valmistetaan Lappian Sammonkadun yksikössä. 

- Lappian puualalla tuotannon valmistelut on tehty ja nyt pääsemme käynnistämään rakennusosien valmistuksen. Katsomo rakennetaan erilaisten puurakenteiden yhdistelmärakenteina. CLT-levyt (Cross Laminated Timber) on keskeinen rakennusmateriaali. Tämä on Lappian puualan uutta teknologiaa ja erityisosaamista. Tuotantoon, elementtien kokoamiseen ja pintakäsittelyyn osallistuu opiskelijoita sekä Kemin että Tornion rakennusaloilta, enimmillään 15 opiskelijaa, kertoo tiimivastaava Martti Mylly.

Mylly vastaa katsomon rakennuslupakuvien suunnittelusta sekä osittain rakennesuunnittelusta. Katsomon pääsuunnittelija on Kemin kaupunginarkkitehti Kaisa-Mari Immonen ja katoksen tukirakenteiden rakennelaskelmat on laatinut tekniikan lisensiaatti Asko Keronen

Katsomon pituus on noin 68 metriä ja leveys 10 metriä. Katsomon etureuna on noin 9,5 metrin korkeudella maan pinnasta. Katsomoon mahtuu 1 100 katsojaa. Vanha katsomo on jo siirretty kentän rannanpuoleiselle laidalle. Lisäksi osa Karihaaran kentän katsomoista siirretään Sauvosaareen. Näillä toimilla ensi kesänä Sauvosaaressa on istumapaikat noin 2 000 katsojalle.

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen on tyytyväinen, että sopimus syntyi Lappian kanssa.

- Lappia on yhteistyökumppanimme monella saralla ja nyt myös tässä Kemille tärkeässä urheilupyhätön rakentamisessa. Investointimme, noin 300 000 euroa, on vaatimaton, jos sitä vertaa muiden kaupunkien toteuttamiin miljoonaluokan satsauksiin, mutta suunnitelmien perusteella odotamme hyvää lopputulosta näillä resursseilla, mitkä ovat käytössämme. Toivon, että projektista tulee hyvä oppimiskokemus myös Lappian opiskelijoille.

Lappia toimittaa rakennusosat viikkoon 17 mennessä Sauvosaaren kentälle. Lisäksi sovitaan vielä, onko mahdollista, että Lappian rakennusalan opiskelijat ovat työssäoppimisjaksolla mukana katsomon pystyttämisessä, mikä kestää noin kolme viikkoa. Katsomon pitäisi olla valmis ennen 25.5. pelattavaa ROPS-peliä.

Lappian Martti Mylly ja Kemin tekninen johtaja Mika Grönvall myöntävät tiukan aikataulun haasteet. 

- Olemme tehneet ennakoivaa työtä mm. routimisen minimoimiseksi ja kaupungin vastuulla olevat perustustyöt aloitetaan maaliskuussa. Olemme resursoineet kaupungin rakennuspuolelta henkilöitä pystytykseen ja lisäavuksi mahdollisesti myös Lappian opiskelijoita. Viimeistelyvaiheeseen saamme talkootyövoimaa ainakin PS Kemiltä kuppi-istuinten kiinnitykseen, kertoo Mika Grönvall.
photo1
  • photo1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti