sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Ponssella ennätysvuosi – liikevaihto kasvoi historiallisen suureksi...

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on yksi merkittävimmistä alan yrityksistä, aivan huipputasoa. On mukava lukea alla olevan tyyppisiä artikkeleita varsinkin, kun olen seurannut kyseisen yrityksen elinkaarta aina sen perustajasta, Einari Vidgrenistä lähtien.

Olenpa tainnut aikaisemmin kirjoittaa, että kävimme Kemistä oppilasryhmän kanssa tutustumassa kyseiseen yrititykseen- kauan sitten...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Talous  | 

Ponssella ennätysvuosi – liikevaihto kasvoi historiallisen suureksi

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on kasvattanut liikevaihtoaan ja liiketulostaan vuonna 2015. Metsäkoneiden tilauskanta on pysynyt vahvana ja yhtiö odottaa hyvää tulosta myös tältä vuodelta.




Ponssen kuormatraktori.
Kuva: Ponsse
Vieremäläinen metsäkoneyhtiö Ponsse on tehnyt viime vuonna ennätystuloksen. Yhtiö on parantanut asemiaan edelleen viime vuoden aikana.
Toimitusjohtaja Juho Nummelan mukaan viime vuosi oli Ponssen kaikkien aikojen ennätysvuosi sekä liikevaihdolla että liikevoitolla mitattuna.
Ponssen liikevaihto kasvoi 18 prosenttia, 461,9 miljoonaan euroon, mitä yhtiö kuvailee historiallisen suureksi. Liiketulos nousi 14 prosenttia ja oli 56 miljoonaa euroa.
Yhtiön viennin osuus nousi sen historian korkeimmalle tasolle, 77 prosenttiin liikevaihdosta. Markkina-alueista erityisesti Pohjois-Amerikka oli vahva.
Tilauskanta kasvoi vuoden aikana, mutta tasoittui loppuvuodesta joulukuun isojen toimitusmäärien vuoksi. Tilauskanta oli vuoden 2015 lopussa 158 miljoonaa euroa, eli samalla tasolla kuin vuoden 2014 lopussa.
Ponsse investoi Iisalmessa logistiikkakeskukseen, jonka kapasiteettia kasvatetaan tiloja laajentamalla. Myös tehdas tulee laajentumaan tulevien vuosien aikana merkittävästi jo aiemmin päätettyjen investointien myötä.
Ponssen hallitus esittää varsinaiselle yhtiökokoukselle osingoksi 0,55 euroa osakkeelta vuodelta 2015. Yhtiö odottaa konsernin euromääräisen liikevoiton olevan vuonna 2016 samalla tasolla kuin vuonna 2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti