lauantai 27. helmikuuta 2016

Putin > Kadyrov - käsky on käynyt...




Putin on antanut ymmärtää Kadyroville, että Boris Nemtsovin murhan jälkimainingit ovat käyneet liian kuumiksi. Siksi Kadyrov on tänään ilmoittanut olevansa valmis luopumaan vallasta "vapaaehtoisesti"...
Ilmeisesti Kadyroville sattui "työtapaturma" Nemtsovin suhteen. Kukaties aluperin tunnettua oppositiojohtajaa piti ainoastaan hiukan "kovistella" mutta kävi loppujen lopuksi niin kuin kävi... 

Suora nettilainau Yle Kemi-sivuilta hiukan tuunattuna:

Tšetšeenijohtaja Ramzan Kadyrov sanoo olevansa valmis luopumaan vallasta

Ramzan Kadyrov
Kadyrov sanoi televisiolähetyksessä, että hänen tilalleen pitää löytää toinen henkilö.
Ulkomaat
Tšetšenian presidentti Ramzan Kadyrov ilmoitti lauantaina olevansa valmis luopumaan vallasta, kun hänen kautensa päättyy huhtikuun alussa.
Vuodesta 2007 Tšetšeniaa johtanut Kadyrov kertoi asiasta televisiolähetyksessä. Hän sanoi uutistoimisto AP:n mukaan, että "valtion johdon täytyy löytää toinen henkilö, jotta minun nimeäni ei käytetä kansaani vastaan".
Venäjän liberaalin opposition aktivistit ovat syyttäneet Kadyrovia sekaantumisesta Venäjän johtoa arvostelleen oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhaan. Nemtsov ammuttiin vuosi sitten. Kadyrov on kieltänyt syytökset.
Venäjän presidentti Vladimir Putin on luottanut siihen, että Kadyrov vakauttaa Tšetšenian kahden sodan jälkeen. Käytännössä tämä on antanut Kadyroville vapaat kädet toimia haluamallaan tavalla.
Kadyrovin etuoikeudet ja uhmakkaat toimintatavat ovat tuoneet hänelle useita vihollisia Venäjän lainvalvontavirastoissa, joiden johtajat ovat ajaneet hänen viraltapanoaan.
Boris Nemtsovin murha lisäsi Kadyroviin kohdistunutta painetta, koska Nemtsovin ampujan epäiltiin kuuluvan Kadyrovin turvallisuusjoukkoihin.

1 kommentti:

  1. Näen asian niin, että Kadyrov ajattelee jättäessään tehtävän kansansa parasta, kuten hän on aina tehnyt. Kadyrov on mahdollinen presidenttikandidaatti tulevaisuudessa.

    VastaaPoista