lauantai 13. helmikuuta 2016

Suomessa on Niinistöjä joka lähtöön...

Meillä on Suomessa Niinistöjä joka lähtöön. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka tuntuu jämeröittävän sanomaansa lähes joka kerta, kun hän on esillä mediassa, viimeksi eilen...

Meillä on puolustusministeri Jussi Niinistö, jonka asiallista ja vakaata infoa olemme useaankin kertaan saaneet kuulla eri yhteyksissä. Hän on realipoliitikko, jonka sanoma usein tulkitaan jopa mustamaalaamiseksi. Kyllähän tuo Suomen ja Venäjän itäraja on todellinen pommi pahimmillaan. Toivottavasti siihen löytyy asiallinen ja järkevä ratkaisu - nopeasti.
Sitten meillä on tämänhetkinen oppositiopoliitikko, Vihreät rp:n puheenjohtaja Ville Niinistö. Nykyisin hänen ilmestyessä esim. televisioruutuun vaihdan välittömästi kanavaa...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Yle maailmalla: Bryssel  | 

Puolustusministeri Jussi Niinistö: Turvapaikanhakijoiden tulo itärajalta on Suomen vakavin haaste

Niinistön mukaan Venäjältä voi mahdollisesti lähteä liikkeelle miljoonia ihmisiä. Niinistö nosti asian esiin Nato-kokouksessa.




Jussi Niiinistö
Jussi Niiinistö Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Naton puolustusministerikokoukseen osallistunut Jussi Niinistö (ps.) kertoo nostaneensa Venäjälta tulevat turvapaikanhakijat esiin omassa puheenvuorossaan Nato-illallisella keskiviikkona.
– Tämä itärajan kautta tuleva laiton maahanmuutto on kiistämättä meidän vakavin haasteemme.
Venäjän rajan yli on tullut toistaiseksi vähän turvapaikanhakijoita, mutta määrä voi kasvaa.
– Potentiaali on käytännössä rajaton. Sadoista tuhansista miljooniin ihmisiin, jotka ovat valmiita lähtemään liikkeelle Venäjältä. Siinä mielessä tilanne on huolestuttava. Ei pelkästään Suomen vaan muidenkin Euroopan maiden kannalta.
Niinistön mielestä haaste on yleiseurooppalainen, jos virtaa aletaan kanavoida muuallekin kuin Suomeen. Niinistö sanoo, ettei näe Natolla roolia itärajan tilanteessa. Se voi kuitenkin vaikuttaa Itämeren turvallisuustilanteeseen.
Naton toiminnan lisääntymisen Suomen lähialueilla puolustusministeri Niinistö toivoo vakauttavan tilannetta eikä lisäävän jännitteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti