perjantai 19. helmikuuta 2016

Amerikkalaiset osallistuvat Suomessa suurharjoitukseen myös merivoimien kanssa....

Olen viimeisen vuoden aikana ihmetellyt, miten maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikasta lausuntoja antavat niin sanotut asiantuntijat eivät suostu näkemään sitä tosiasiaa, että maailma ympärillämme on radikaalisti muuttunut.

Venäjän Krimin miehityksen ja Itä-Ukrainan sotatilan jälkeen tilanne Euroopassa ei ole entisellään. Tuskin tulee entiselleen enää koskaan...

Emme elä Suomessakaan missään Lintukodossa. Lisäksi Lähi-Idän tilanteen pakolaisvirta aiheuttaa meillekin lisääntyvää päänvaivaa. Varsinkin kun uudentyyppinen pakolaisvirta uhkaa Suomea vielä itärajalta.

Pitäsikö meidän suhtautua maamme tämänhetkiseen tilanteeseen samalla tavalla kuin vuosikymmeniä sitten - superhymistellen suomettuneena, mielestäni ei, sillä se olisi vatuutonta ja piittaamatonta.

Suomen vakiintunut ulkopolitiikka on historiaa mutta olemme edelleen sotilaallisesti puolueettomia ja liittoutumattomia. Olemme olleet suurvaltojen kahinoiden ulkopuolella, toivottavasti myös jatkossa.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Amerikkalaiset osallistuvat Suomessa suurharjoitukseen myös merivoimien kanssa – Ministeri Niinistö: ”Palvelee puolustuksen kehittämistä”

Yhdysvaltain suuri Itämeren meriharjoitus toteutetaan kesäkuussa osittain myös Suomessa.

POLITIIKKA  
ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA
Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps)
Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps)

Puolustusvoimien harjoitusyhteistyö amerikkalaisten kanssa laajenee tänä vuonna Suomessa myös merivoimiin.
Yhdysvaltojen kesäkuussa järjestämä, Baltops-16 (Baltic operations) -harjoitus toteutetaan kesäkuussa osittain myös Suomessa.

Baltops-harjoitukseen osallistuu lähes 20 valtiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti