perjantai 26. helmikuuta 2016

Putin kehottaa FSB:tä kontrolloimaan pakolaisvirtoja...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Ulkomaat  | 

Putin kehottaa FSB:tä kontrolloimaan pakolaisvirtoja

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että turvallisuuspalvelun on syytä tiukentaa sekä Venäjälle että Venäjän kautta Eurooppaan suuntautuvien pakolaisvirtojen kontrollia.

Putin istuu tummassa puvussa mietteliään näköisenä, oikea käsi leuallaan. Taustalla näkyvät Venäjän ja Valko-Venäjän liput. Hänen edessään on kaksi mikrofonia.
Vladimir Putin. Kuva: Tatyana Zenkovich / EPA
Venäjän presidentti Vladimir Putin kehottaa turvallisuuspalvelua koventamaan pakolaisvirtojen kontrollia.
– On tarpeen tiukentaa sekä Venäjälle että Venäjän kautta Euroopan maihin suuntautuvien pakolaisvirtojen kontrollia, Putin sanoi FSB:n johtokunnan kokouksessa.
Suomen hallitus on ollut huolissaan turvapaikanhakijoiden tulosta Venäjältä pohjoisten rajanylityspaikkojen kautta.
Eilen Venäjän media kertoi FSB:n pidättäneen 26 afgaanipakolaista Murmanskin alueella Kantalahden kaupungissa. Afganistanilaisten kerrottiin oleskelevan maassa laittomasti ja pyrkineen Suomeen hakemaan turvapaikkaa.
Putin huomautti, että pakolaiskriisi alkoi kauan ennen kuin Venäjä aloitti sotilasoperaationsa Syyriassa. Venäjän on läntisissä arvioissa epäilty käyttävän pakolaistilannetta EU:n painostamiseen.
– Niin kutsuttu pakolaiskriisi alkoi jo kauan ennen kuin Venäjän aloitti terrorisminvastaisen operaationsa Syyriassa, Putin painotti.
Aiemmin tänään Venäjän maahanmuuttoviraston FMS:n johtaja Konstantin Romodanovski varoitti, että Euroopan unionin siirtolaistilanne voi vaikuttaa Venäjään.
Romodanovskin mukaan Lähi-idästä, Pohjois-Afrikasta ja Keski-Aasiasta tulevat pakolaiset voivat joko suunnata Venäjälle tai käyttää Venäjää kauttakulkupaikkana eurooppalaisiin maihin.
Toisaalta Venäjän maahanmuuttoviraston johtaja pohdiskeli toimittajille, että EU-maiden kansalaiset voivat myös itse alkaa emigroitua pakolaiskriisin ja heikkenevän sosioekonomisen tilanteen takia.

Putin: Venäjään kohdistuva vakoilu lisääntyi

FSB:n johdon kokouksessa puhunut Putin sanoi ulkomaisten tiedustelupalvelujen lisäävän toimintaansa Venäjällä.
Putinin mukaan viime vuonna Venäjällä estettiin yli 400 agentin ja tiedustelupalvelujen työntekijän toiminta ja 23 heistä saatettiin oikeudelliseen vastuuseen.
– Muistatte, että viimevuotisessa johtokunnan kokouksessa panimme merkille, että ulkomaiset tiedustelupalvelut kasvattavat aktiivisuuttaan Venäjällä. Ja kulunut vuosi on pontevasti vahvistanut nämä johtopäätökset, Putin sanoi tapaamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti