maanantai 29. helmikuuta 2016

Erkki Sinkko kyllästyi – ”Surkimukset” lensivät ulos salkusta...

Sijoittaja Erkki Sinkko lataa täysillä mielipiteitään. Hänellä on siihen varaa... 

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Erkki Sinkko kyllästyi – ”Surkimukset” lensivät ulos salkusta

 29..2.2016 14:38 | Päivitetty 29.2.2016 14:48
Erkki Sinkonkin kärsivällisyydellä on rajansa. Hän on luopunut vuosikausia pettymyksiä tuottaneista yhtiöistä.
Erkki Sinkonkin kärsivällisyydellä on rajansa. Hän on luopunut vuosikausia pettymyksiä tuottaneista yhtiöistä. KUVA: KIMMO HAAPALA/KL
Näin huonoa pörssivuoden aloitusta kuin nyt, ei sijoittaja Erkki Sinkko ole kokenut koskaan. Perheen osakesalkun arvo on laskenut kuuden prosentin verran tammikuun alusta.
Muutenkin alkuvuosi on ollut Sinkon salkulle mullistava. Hän on sijoittaja, joka yleensä vain ostaa osakkeita. Tänä vuonna hän on päätynyt myyntilaidalle useissa yhtiöissä.
”Surkimukset, jotka eivät ole vuosikausiin maksaneet osinkoa, olen siivonnut salkusta. Olen kyllästyneenä myynyt HonkarakenteenTulikivenAspocompinTecnotreenInnofactorin ja Incapin osakkeet”, Sinkko sanoo.
Martela oli Sinkolle pettymys ja sen hän myi jo aikaisemmin. Nyt Sinkko tunnustaa, että Martela osoittaa käänneyhtiön merkkejä.
Viisi firmaa hänellä on erityistarkkailussa. Tulos tai ulos salkusta. Nimiä hän ei paljasta.
Seuraavaksi Sinkko odottaa osinkoja.
”Osingoille löytyy erinomaisia sijoituskohteita Helsingin pörssissä. Uskon sellaisiin yhtiöihin kuin FortumKemiraValmet ja jopa Outotec.”
Sinkkoa on ilahduttanut Kemira, jonka tase on vahva ja tilauskanta hyvä ja se maksaa tasaisesti hyvää osinkoa. Yhtiöllä on vahva henkilöomistus eli isäntä talossa.

Sinkon mielestä yhtiön kurssilasku johtuu väärinkäsityksestä, joka liittyy liuskeöljyn hinnan merkitykseen yhtiölle. Merkitystä suurennellaan.
”Kemira on ihan parhaita.”
Outotecilla on Sinkon mielestä hyvä patenttisalkku.
”Ottaen huomioon kurssitason, olemme ostopuolella nykyisellä osakkeen hinnalla.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti