perjantai 12. helmikuuta 2016

Medvedev: Venäjä ei voi laillisesti pysäyttää Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita...



Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Ulkomaat  | 

Medvedev: Venäjä ei voi laillisesti pysäyttää Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita

Venäjä on valmis tekemään muiden maiden kanssa yhteistyötä pakolaisasioissa, Medvedev sanoo Venäjän hallituksen sivuilla julkaistun tekstin mukaan. Tekstin kerrotaan olevan puhtaaksikirjoitettu versio saksalaislehti Handelsblattin haastattelusta. Handelsblattin artikkelissa asiaa ei mainita.


Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev.
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev. Kuva: Maxim Shipenkov / EPA

Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin mukaan Venäjä ei voi pysäyttää rajansa yli Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita.
Medvedevin kanta käy ilmi Venäjän hallituksen verkkosivuilla julkaistusta tekstistä, jonka kerrotaan olevan puhtaaksikirjoitettu versio Medvedevin saksalaislehti Handelsblattille antamasta haastattelusta. Handelsblattin julkaisemassa artikkelissa Suomea ei mainita.
Hallituksen verkkosivujen mukaan Medvedev kertoo, että Suomen pääministeri Juha Sipilä ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö ovat hyvin huolissaan tilanteesta, mutta Venäjällä ei ole laillisia edellytyksiä pysäyttää Suomeen lähteviä.
Medvedev mainitsee, että Venäjä on liittynyt Euroopan ihmisoikeussopimuksen.
Hänen mukaansa Venäjä ei tarkoita pahaa, eikä sen tarkoituksena ole lähettää ylettömästi turvapaikanhakijoita Suomeen.
– Olemme valmiita yhteistyöhön kaikkien kanssa, myös Saksan. Mutta turvapaikanhakijat ovat iso päänsärky, ja rehellisesti sanottuna, sen loivat EU:n johtajat, Medvedev sanoo Venäjän hallituksen julkaisemassa tekstissä.
Medvedev kertoo, että hän tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön Münchenin turvallisuuskonferenssin aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti