lauantai 23. tammikuuta 2016

Turhaa, turhanpäiväistä uhkailua Lauri L ja SAK...

Alla olevassa lööppiartikkelissa todetaan: SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly totesi, että yhteiskuntasopimus olisi vihdoin hyvä saada syntymään, hyvällä tai pahalla. 

Tämä on sarjastamme teet tai itket ja teet, joka todennäköisesti ei ainakaan helpota/kevennä neuvotteluilmapiiriä.
Lisäksi on mielestäni myös turhaa laittaa "muut keinot" lainausmerkkeihin, koska se on selkosuomeksi lakko, joka on vihonviimeinen keino tässä taloudellisessa tilanteessa.

Toisaalta ymmärrän, että demarijohtoiset liitot pullistelevat/uhoavat erinomaisuuttaan, kun puolue on galluppien paalupaikalla.

Neuvottelupöytään on turha mennä takki auki-mentaliteetilla - näin se vaan on sano...


Suora nettilainaus Iltalehdestä hiukan tuunattuna:


SAK:n Lylyltä viesti hallitukselle: Jos sopiminen ei onnistu, "muut keinot" käyttöön

Lauantai 23.1.2016 klo 11.47

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly totesi, että yhteiskuntasopimus olisi vihdoin hyvä saada syntymään, hyvällä tai pahalla.

(ERIIKA AHOPELTO/AL)
- Meillä on selkeä viesti hallitukselle: haluamme ensisijaisesti sopia, mutta jos se ei onnistu, ohjaamme tilanteen muilla keinoin haluamaamme suuntaan. Stop pakkolaille, totesi SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly tänään Tampereella pidetyssä luottamusmiestilaisuudessa.
SAK:n puheenjohtajan mukaan ammattiliitoilla ei ole harhakuvitelmaa Suomen taloudesta, mutta siitä huolimatta on tehtävä tulosta eikä mentävä alaspäin.
Lyly korosti, että yhdessä tekemällä syntyy suuri linja, mikä on usein tahtonut unohtua, ja lisäksi tarvitaan myös paikallista sopimista. Lyly selosti, että ammattiliittojen linja on edelleen sama kuin joulukuun alussakin, kun EK alkoi vaatia etukäteen ilmoituksen siitä, että kaikki liitot ovat mukana.
- Sanoimme jo aiemmin, että emme voi luvata sitä, koska ensin tehdään tulos ja sitten vasta huolehditaan kattavuudesta. Neuvottelutie on se kärkitie, jonka kautta yritetään hakea ratkaisua, mutta kuten sanoin, muita keinoja on mietittävä, jos neuvottelutie ei tuota tulosta. Olisiko lapsen jo aika syntyä, Lyly summasi.

ANNA EGUTKINA
anna.egutkina@ilmedia.fi
TAMPE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti