perjantai 22. tammikuuta 2016

Harvardin kouluttaja auttaa Suomea torjumaan infosotaa - hyvä niin...

Henkilökohtaisista säästösyistä en juuri nyt pysty lukemaan koko artikkelia, mutta luulen tietäväni sen hengen.

Suomalaiset, suomalaiset valtion virkamiehetkin ovat tottuneet elämään eräänlaisessa Lintukodossa, mutta maailma on dramaattisesti muuttunut muutaman viimeisen, oikeastaan kahden vuoden aikana.

Erilaiset uhkakuvat vyöryvät rannoillemme. Uhkakuvista ei ole pienin jatkuva, systemaattinen nettivaikuttaminen, suoranainen härnäys = informaatiosota, jossa ammutaan koko ajan järeällä kalustolla.

Puolustuskannalle siinä ei ole syytä jäädä, vaan aktivoitua = hyökätä ja ampua alas kaikki väärät, meitä suomalaisia uhkaavat tiedot. 

Aivan niin kuin alla olevan artikkelin otsikossa todetaan ammattilaisen sanoin, meidän on itse kerrottava oma tarinamme maailmalle...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Harvardin kouluttaja auttaa Suomea torjumaan infosotaa: ”Jos te ette kerro tarinaanne itse, joku muu kertoo sen puolestanne”

Suomen valtion virkamiehiä disinformaatiosta kuluneella viikolla kouluttanut Jed Willard uskoo positiivisen totuuden voimaan. Esimerkiksi satavuotinen itsenäisyyden historia tarjoaa tilaisuuden kertoa meistä myönteisesti.

KOTIMAA  
RIO GANDARA / HS
Jed Willard työskentelee F.D. Rooseveltin säätiön ajatushautomon johtajana. ”Kannattaa pitää silmät auki paikallisten muunnelmien suhteen”, hän sanoo Suomeen kohdistuvasta disinformaatiosta.
Jed Willard työskentelee F.D. Rooseveltin säätiön ajatushautomon johtajana. ”Kannattaa pitää silmät auki paikallisten muunnelmien suhteen”, hän sanoo Suomeen kohdistuvasta disinformaatiosta.

Jos et kerro omaa tarinaasi, joku muu kertoo sen puolestasi, sanoo Jed Willard.
Hän on viettänyt kuluneen viikon Helsingissä kouluttamalla suomalaisia virkamiehiä informaatiovaikuttamisesta. Valtioneuvoston kanslian aloitteesta sadalle virkamiehelle on järjestetty kurssi, jossa he oppivat tunnistamaan ja torjumaan tätä vaikuttamista. Kursseille on osallistunut väkeä ministeriöistä sekä muualta valtionhallinnosta kuten poliisista.
Jed Willard on kurssin pääkouluttaja ja työskentelee F.D. Rooseveltin säätiössä Harvardin yliopistossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti