perjantai 29. tammikuuta 2016

Esirippu on noussut, teatterinäytös on alkanut...

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, sanotaan. Olen asiasta täysin samaa mieltä. Lisäksi elävässä kuvassa - muun muassa lyhyessä uutispätkässä - paljastuu paljon asioita. Kehonkieli on armoton, armottoman paljastava. 

Sipilä ja Medvedevin väliseen ministeritapaamiseen on ladattu etukäteen yllin kyllin odotuksia, jotka koskevat turvapaikanhakijoiden tuloa Venäjältä Suomeen.

Medvedev näytti olleen paikalla "muina miehinä", "seku vain" niin kuin täällä pohjoisessa saatetaan asia ilmaista...

Todettakoon, että monet itärajan yli tulleista ovat asuneet Venäjällä vuosia. Heidät Venäjä ulostaa oman talouskurjimuksensa vuoksi meidän riesaksemme. Lisäksi kaikki viranomaistahot pyrkivät rahastamaan tehokkaasti Suomeen työnnetyillä turvapaikanhakijoilla.

Eräässä kommentissa todetaan: Kun näin on, niin eväät tulokselliselle neuvottelulle ovat syödyt jo ennen tapaamista. Juha Sipilä yrittää varmasti "kaikin voimin", mutta Medvedev on komennettu näyttelemään ja valehtelemaan suut ja silmät täyteen. Onneksi me emme enää usko, emme uskoneet pieniin vihreisiin miehiinkään Krimillä ja ettei venäläisiä sotilaita/joukkoja ole Itä-Ukrainassa...

Itärintamalta/-rajalta ei siis mitään uutta. Virkamiehet on pistetty työstämään jotain muodon vuoksi.

Tämä onkin siis suurta teatteria? 

Valitettavasti kysymyksessä on jälleen yksi temppu, jolla ohjaaja = Venäjän presidentti Putin yrittää epätoivoisesti pitää itseään pinnalla omiensa edessä.

EU ei tähän hajoa, mutta Sipilän käynnin jälkeen pitää asia siirtää EU-tasolle, jotta lisäpakotteista Venäjälle voidaan vähintään keskustella ajoissa. Kun Venäjä on turvallinen maa, niin kaikki sieltä tulevat voidaan palauttaa välittömästi takaisin. Ongelmana on luonnollisesti se, että he tuskin haluavat mennä takaisin...

Huom!
Todettakoon pienenä yksityiskohtana, että alla olevassa artikkelissa oli muutama virhe, jotka korjasin. Liekö kiire painanut päälle...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Sipilä ja Medvedev aloittivat neuvottelut – tapaamiselta odotetaan apua pohjoisen pakolaisongelmaan

Pääministerien ensitapaamisesta odotetaan vauhtia pohjoisen pakolaisongelman ratkaisuun.

ULKOMAAT  
Helsingin Sanomat


Pääministeri Juha Sipilä tapasi Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin Pietarissa.

Pääministeri Juha Sipilä aloitti perjantaina neuvottelut venäläiskollegansaDmitri Medvedevin kanssa Konstantinin palatsissa Pietarin länsipuolella. Kyseessä on Sipilän ensimmäinen vierailu Venäjällä pääministerinä.
Ministerit aloittivat tapaamisen kello 12 Suomen aikaa Sipilän saavuttua paikalle tilauskoneella. Neuvotteluille on varattu aikaa lounaineen peräti kaksi tuntia. Medvedev sanoi tapaamisen alussa keskustelujen koskevan ”kahdenkeskisten kysymysten lisäksi myös kansainvälisiä asioita”.
Ministeritapaamiseen on ladattu etukäteen yllin kyllin odotuksia, jotka koskevat turvapaikanhakijoiden tuloa Venäjältä Suomeen. Suomeen on tullut Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemien kautta yli tuhat kolmansien maiden kansalaista, jotka ovat pyytäneet Suomesta turvapaikkaa. Monet tulijoista ovat asuneet Venäjällä vuosia.

Advertisement
Suomen sisäministeri Petteri Orpo ja Venäjän sisäministeri Vladimir Kolokoltsev keskustelivat aiheesta Königsbergin kartanossa Vantaalla viime tiistaina. Orpo sanoi tapaamisen jälkeen, että ratkaisu pakolaisasiaan saattaa syntyä ”lähiviikkojen aikana”.
”Uskallan odottaa, että perjantaina otetaan seuraava askel, vaikka silloin ei välttämättä vielä valmista tule”, Orpo sanoi viitaten Sipilän ja Medvedevin tapaamiseen.
Venäjältä tuli viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Norjaan 5 500 pakolaista Kirkkoniemen raja-aseman kautta. Norjan ryhdyttyä pikakäännytyksiin matkustajien virta tyrehtyi ja siirtyi joulu-tammikuussa Suomen rajalle.
Norja on tosin onnistunut palauttamaan Venäjälle vasta 13 turvapaikanhakijaa, joilla on voimassa oleva Venäjän viisumi.
Sekä Suomi että Norja ovat sopinet Venäjän kanssa jo vuosia sitten, että matkustajien asiakirjat tarkistetaan ennen rajalle pääsyä. Sopimus on toisin sanoen lakannut toimimasta, mutta pätevää selitystä Venäjä ei ole asiaan antanut.
Venäjän puolella matkojen järjestäminen Suomeen on hämäräbisnestä, jonka Venäjä sallii.
HS vieraili äskettäin toimintaa seuraamassa Venäjän puolella Kantalahdessa. 
Monilla tulijoilla on käsissään Venäjältä uunituore karkotuspäätös, jonka saa nopeammin lahjomalla.
Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg arvioi tällä viikolla, että tilanne on vähintäänkin Venäjän korkeimman johdon tiedossa. ”Tilanne on varmasti Venäjällä ylintä johtoa myöden tiedossa”, Nerg kommentoi sisäministerien tapaamisen jälkeen.
Sekä Sipilällä että Medvedevillä on kotikentillään muitakin huolia kuin pakolaistilanne, eivätkä Ukrainan kriisin vuoksi asetetut pakotteet ja vastapakotteet helpota kummankaan elämää. Pakotekysymyksistä Sipilä ei tosin pysty neuvottelemaan, sillä niiden ratkaisu on Euroopan unionin hallussa.
Kansanedustaja Pekka Haavisto vaati tällä viikolla, että myös pakolaisasiat pitäisi jättää EU:lle eikä kahdenvälisiin neuvotteluihin Venäjän kanssa pitäisi antautua. Sisäministeri Orpo kommentoi asiaa sanomalla, että kahdenvälistä ratkaisua haetaan, koska ”meillä on hyvät ja pitkät perinteet siitä”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti