torstai 28. tammikuuta 2016

Auton perusvarusteet ovat elintärkeitä...

Tämän tekstin voi helpostikin luokitella Uskotko tätä- tai Lähes uskomattomia tarinoita -sarjaan.
Olen ollut jollakin tavalla autojen kanssa tekemisissä 1960-luvun alkupuolelta lähtien. Asiasta olen kirjoittanut useaankin kertaan.

Kaikissa käytössämme olleissa autoissa on ollut - aina - perusvarusteina:
+ vetokoukku
+ asiallinen tunkki
+ kunnon vararengas
rengasmutterin avaaja
+ jonkin verran perustyökaluja
+ asiallinen hinausköysi tai -liina
+

Lisäksi useissa autoissamme on ollut...
+ kattoteline
+ logilämmitin


Juttelin muutama päivä sitten kahden ystäväni kanssa käytetyn auton ostoasioista. He kertoivat kuulleensa, että nykyautoissa, näissä ekstrahypersupermodernsport- jne. lyhenteen omaavissa autoissa ei välttämättä ole juuri mitään perusvarusteita. En ollut uskoa korviani...

Niissä on kyllä kaiken maailman erikoisominaisuuksia ja hilavitkuttimia, joita tavallinen matti ja maija meikäläinen, mökkiläinen ei ole osannut koskaan vaatia, koska niillä ei ole välttämättä käytännön arvoa.

Arvoa toki sikäli, että ne nostavat auton hintaa aivan turhan paljon - käytetynkin auton hintaa... 

Purskahdin suorastaan nauruun kuullessani, että vararenkaan on korvannut paikkausspraypullo - ettei vaan ole sekin EU-kuvioiden myötä tulleita älyttömyyksiä.

Suomessa esim. korpitaipaleella Lapissa tulee kyllä äitiä ikävä, jos tulee rengasvaurio tilanteessa, jossa autosta ei löydy tunkkia, vararengasta eikä edes rengasmutterin avaajaa.

Siinäpä touhuat paikkausspraypullosi kanssa, jos se yleensäkään toimii paukkupakkasessa! Niin - onhan erinomaisia kaikenpalvelun autovakuutuksia, voi soittaa hinauauton paikalle, jos äypuhelimessa vielä virtaa riittää pakkasen kourissa. 

On tämä kummaa aikaa!



1 kommentti:

  1. Hinausköysi on tärkeä. Olen sen joutunut todistamaan, sillä auto jäi viime talvena jumiin. Naapuri onneksi oli kotona ja pääsi avuksi. Muuten olisi varmasti täytynyt tilata hinaus. Todella hyvä lista, jokaisen tulisi varmistaa että tarvittavat välineet löytyvät autosta, etenkin jos lähtee pitkälle matkalle. https://www.expresshinaus.fi/hinauspalvelut

    VastaaPoista