Paavo Väyrynen ei ole perässähiihtäjä, ei suostu perässähiihtäjäksi, vaan todennäköisesti lähtee aukomaan uusia latuja. Aika näyttää, mihin se johtaa. Ymmärtääkseni hän on aina löytänyt uusia vaihtoehtoja...
Suora nettilainaus Iltalehdestä hiukan tuunattuna:
Väyrynen: Jään keskustan puolu-elimistä - Sipilä ei huomioinut mielipidettäni
Maanantai 25.1.2016 klo 08.29 (päivitetty klo 09.29)
Viime kuukausien kokemukset ovat vahvistaneet sen, että Keskustan kautta vaikutusmahdollisuuksia ei ole, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.
Paavo Väyrynen kertoo blogissaan, että keskustan valtarakennelmaa on mahdotonta horjuttaa.
(MIRJA RINTALA)
(MIRJA RINTALA)
Keskustan europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ilmoittaa jättäytyvänsä sivuun keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä. Hän jatkaa EU-parlamentissa keskustan valtuuskunnan jäsenenä.
Väyrynen perustelee ratkaisuaan Uuden Suomen blogissaan sillä, että hän ei koe voivansa enää vaikuttaa Suomen linjaan keskustan kautta.
- Tästedes pyrin vaikuttamaan Suomen linjaan hakemalla yhteyttä samanmielisiin suomalaisiin, sekä sitoutumattomiin että eri puolueissa toimiviin, Väyrynen ilmoittaa, mutta ei yksilöi tulevia yhteistyökumppaneitaan.
Yksi ensimmäisistä tehtävistä on Väyrysen mukaan vaikuttaa siihen, että kansalaisaloite Suomen euroerosta saa asianmukaisen käsittelyn eduskunnassa.
Väyrynen moittii kirjoituksessaan hallituksen muodostamista ja paheksuu keskustan henkilövalintoja.
- Keskustan ministeriryhmään ja sen keskeiseen avustajakuntaan tuli vain kokoomusta lähellä olevia liberaaleja. Sama linja toteutui myös eduskuntaryhmän valinnoissa.
"Epäpyhä liittoutuma"
Väyrysen mielestä puolueeseen on syntynyt epäpyhä valtapoliittinen liittoutuma. Liberaalit määräävät linjan tukenaan joukko lestadiolaispoliitikkoja, kun taas perinteiset alkiolaiset keskustalaiset on pantu sivuun.
- Koossa on sama joukkue, jolla keskusta koki murskatappion runsaat neljä vuotta sitten, Väyrynen varoittaa.
Hallituksen politiikkaa on Väyrysen mukaan ajautunut väärille linjoille, tervehdyttämään kansantaloutta sisäisen devalvaation ja leikkauspolitiikan avulla, vaikka euroalueesta eroaminen olisi parempi vaihtoehto. Väyrynen kertoo joutuneensa toteamaan, ettei hän kyennyt mitenkään vaikuttamaan tehtyihin ratkaisuihin.
- Pidin yhteyttä lähinnä sähköpostin välityksellä Juha Sipilään, mutta mielipiteitäni ei otettu mitenkään huomioon, Väyrynen toteaa.
Väyrynen ilmoittaa, että hänen ratkaisunsa on henkilökohtainen. Hän sanoo haluavansa nyt uuden alun, jossa hän voi vapauttaa voimavaransa suoraan toimintaan tavoitteidensa hyväksi.
Väyrynen jatkaa EU-parlamentissa keskustan valtuuskunnan jäsenenä.
Väyrynen valittiin keskustapuoluuen listalta ensimmäisen kerran eduskuntaan vuonna 1970, 23-vuotiaana. Hän on ollut muun muassa keskustan puoluejohtaja ja ministeri kahdeksassa hallituksessa.
Lähde: Väyrysen blogi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti