maanantai 18. tammikuuta 2016

Espanjalaista nettijalkapalloa - hmmmmm ...

Katselin jalkapallo-ottelun Real Madrid - Sporting Gijón : 5–1 (5-0) Suomen Veikkauksen nettipelinä. Tällä kerralla en vaivautunut  edes ottelun tapahtumia veikkaamaan mutta...

En kerta kaikkiaan opi pitämään espanjalaisesta jalkapallosta.

Miksi?

Siksi, että siinä esiintyy aivan liikaa: Näyttelyä, suureellisia eleitä, draamaattista ääntelyä = voihkaisuja, suunsoittoa erotuomariratkaisuista, "hipaisukaatumisia", ylidramaattista vouhotusta maalinteon jälkeisissä tilanteissa, superärsyttävää ja ylimieleistä pallonhallintaa epätasapainoisissa otteluissa, lapsellista kikkailua ja nöyryyttämistä, pelkurimaista ja puolueellista erotuomarityöskentelyä, jne. ...

Muun muassa ottelussa Real Madrid - Sporting Gijon erotuomarin olisi pitänyt näyttää Ronaldolle punaisen kortin, kun tämä potkaisi raukkamaisesti ja aivan turhaan vihellyksen jälkeen juoksulinjalleen tullutta pelaajaa. Erotuomari ei nähnyt/"nähnyt" tilannetta...

En viitsi jatkaa vuodatustani pitempään. Minun ilmeisesti pitää lopettaa tykkänään enpanjalaisen jalkapallon nettikatseleminen.

Todennäköisesti huomattavasti parempia ja mielenkiintoisempia, ainakin rehdimpiä, jalkapallo-otteluita näkee ensi kesänä Perämeren pohjukassa Kemissä Sauvosaaren takakentällä, kun PS Kemi aloittaa pelinsä Suomen Jalkapalloliigassa.

Jopa kausikortin hankintakin täytyy pistää vakavasti myssyn alle mietintään, harkintaan...



Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Espanjan liigan jättiläisille murskavoitot – Messi jätti pelin kesken, Ronaldo selvisi ilman ulosajoa

URHEILU  

Espanjan jalkapalloliigan jättiläiset Real Madrid ja Barcelona viettivät maalikarkeloita sunnuntain kierroksella, mutta molempien taivaalle nousi myös synkkiä pilviä.
Real upotti Sporting Gijónin maalein 5–1, ja pääosissa heiluivat tutut miehet. Gareth Bale aloitti maalinteon jo seitsemännellä minuutilla, ja Cristiano Ronaldo ja Karim Benzema täydensivät maalijuhlia onnistumalla molemmat kahdesti jo ensimmäisellä puoliajalla.
Hyökkäyskolmikko harveni kuitenkin, kun ensin Bale loukkasi pohkeensa ja otettiin vaihtoon 44. minuutilla. Toisella puoliajalla Benzema liittyi seuraan, kun joukkuetoverin James Rodriguezin potku osui ranskalaista nilkkaan.
Ronaldokin olisi voinut päätyä ennenaikaisesti suihkuun, kun hän potkaisi vihellyksen jälkeen juoksulinjalleen tullutta Nacho Casesia. Erotuomari Undiano Mallenco ei kuitenkaan noteerannut Real-tähden temppua edes varoituksen arvoiseksi.
Barcelona pani kierroksen myöhäisottelussa vielä paremmaksi ja takoi Athletic Bilbaon maanrakoon lukemin 6–0. Joukkueen tähtenä hääri maalipörssiä 18 osumalla johtava Luis Suárez, joka iski toisella puoliajalla hattutempun. Tulitukea antoivat maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Lionel MessiNeymar ja Ivan Rakitic.
Barcelonan murskavoittoa varjosti Messin jääminen pois toiselta puoliajalta. Tietojen mukaan hän tunsi takareidessään jotain, ja päävalmentaja Luis Enrique otti tähtensä vaihtoon varotoimena. Messin on määrä mennä tarkempiin tutkimuksiin tänään.
Joukkueen vasen puolustaja Jordi Alba loukkasi niin ikään takareitensä ja on sivussa arviolta kymmenen päivän ajan.
Espanjan liigan kärjessä jatkaa Atlético Madrid kahden pisteen turvin ennen ottelun vähemmän pelannut Barcelonaa.
Erittäin vahvaa kautta pelaava ryhmä kaatoi sunnuntaina vieraskentällä Las Palmasin maalein 3–0. Joukkueen alkukauden paras pelaaja on ollut ranskalainen Antoine Griezmann, joka onnistui sunnuntaina kahdesti. Yhteensä nopea hyökkääjä on tehnyt joukkueensa 30 maalista peräti 12.
Diego Simeonen valmentama ryhmä on ollut jopa mestaruuskautta 2013–14 vahvempi puolustuspäässä, sillä joukkue on päästänyt 20 ottelussa vain kahdeksan maalia.
Toissa kaudella joukkue rikkoi kahden suuren rintaman kerättyään 38 ottelussa 90 pistettä jättäen Barcelonan ja Realin kolmen pisteen päähän. Mestarien maaliero oli 77–26.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti