keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkillä - mielenkiintoista...

Kävin aamulla Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkillä. Opettaja Tiina Mattilan ohjauksessa sain oppilailta erinomaista hiusten- ja parranleikkauspalvelua.
Ensimmäistä kertaa hiukseni leikkasi miespuolinen opiskelija. Käsittelyäni parran osalta jatkoi nuori aikuisopiskelijaneitonen. Asia hoitui erittäin joustavasti.

Mielenkiintoisesksi käyntini teki se, että oppilaitoksella oli menossa eräänlainen oppilaiden "vaihtopäivät".

"Nurinkurinpäivä" - Mitä opiskelua se tällainen on?

29.1.2016
Ammattiopisto Lappian opiskelijoille järjestettiin 20.1.2016  ”Nurinkurinpäivä", jolloin kaikki oli toisin. Ideana oli tutustuttaa eri alojen opiskelijat toisten alojen opintoihin ja tehtäviin leikkimielisesti. 

Muun muassa parturipuolen toimintaan oli tutustumassa nuoriamiehiä Kivikankaan yksiköstä, taisivat olla talotekniikan opintolinjan ykkösluokan opiskelijoita. Vastaavasti perturiopiskelijoita oli lähtenyt Kivikankaalle "metallihommiin"...

Em. nuoret miehet paneutuivat parturitiloissa asiaan tosissaan. Tuntuivat pesevän opettajan ohjauksessa toistensa hiukset.
Alkuvaiheessa desibelitaso hipoi kuulosuojainten käyttötasoa, mutta äkkiä tilanne rauhoittui.
Opettajat puuttuivat asiallisesti asiaan ja nuoret miehet jatkoivat toisten hiustenpesua hiukan alhaisemmalla adrenaliinilatauksella.
Muistuipa siinä ohessa opetusajat mieleeni. Sain puolessa tunnissa kuulla vähintäänkin kuukauden kiroiluannoksen - ennen asiaan puuttumista.

Nuorten miesten hiuksia leikattiin urakalla. Arvelen, että osa käyttää Ammattiopisto Lappian palveluita jatkossakin.

Niin kuin sanottu, itse olin lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Lupasin tulla malliksi helmikuussa 2016, jolloin ammattiin valmistumisvaiheessa olevalla opiskelijalla on niin sanottu näyttö, mikäli maailmankirjat eivät aivan sekaisin mene/ole...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti