Toistaiseksi ei Uber-taksia ole tullut käytetyksi. Tuskin kotikulmilla sellainen vastaan tuleekaan. Yleensäkin taksia tulee käytetyksi hyvin vähän, ainoastaan jos on pakko.

Minulle riittää täällä Perämeren pohjukassa, Kemissä se, että voin turvallisesti tilata taksin keskuksesta ja maksaa palvelun riihikuvalla rahalla ja/tai pankkikortilla.

Pätkä Wikipediatekstiä:


Uber (yritys)

Uber

Uber logotype.svg
Perustettu2009
KotipaikkaSan FranciscoKalifornia
Toimialaliikenne
Tuotteettaksiliikenne
Kotisivuwww.uber.com
Uber's legal issues 2015-02-06.jpg
Uber on yhdysvaltalainen vuonna 2009 perustettu Uber-nimistä iOS-, Android- ja Windows Phone -sovellusta kehittävä yritys. Sovelluksen tarkoituksena on mahdollistaa helppo taksin tai muun kyydin tilaaminen matkapuhelimella.
Sovellus näyttää käyttäjää lähellä olevat vapaat taksit, joista hän voi valita mieluisensa. Matkan maksaminen tapahtuu sovelluksen välityksellä
Vuoden 2014 toukokuussa yritys toimi 128 kaupungissa ja 37 maassa ja yrityksen arvo arvioitiin 13,3 miljardiin euroon, mikä teki siitä yhden maailman arvokkaimmista startup-yrityksistä. Uber julkaisi Slush-tapahtumassa vuonna 2014 avaavansa palvelun myös Helsingissä.

Kritiikkiä

Suomen Taksiliiton mielestä Uber-kyydit ovat laitonta liikennettä. Taksiliiton tulkinnan mukaan Uber-kyytien ajaminen vaatisi liikenneluvan.
Uberin on myös kerrottu mahdollisesti lisäävän harmaata taloutta, sillä kyytejä tarjoavilta kuljettaja/yrittäjiltä ei edellytetä minkäänlaista todistusta siitä, että he hoitavat työnantaja- ja työntekijämaksunsa sekä muut valtiolle kuuluvat velvollisuutensa asianmukaisesti.