tiistai 19. tammikuuta 2016

Presidentti Niinistö huolissaan, jos Venäjältä Suomeen tulevilta turvapaikanhakijoilta peritään maksuja...

"Itärintamalta ei mitään uutta" ennen todettiin - ei todellakaan, sillä ihmisten hädällä tehdään raa`asti rahaa. Maahantuloa pyörittää ja "valvoo" selvästi järjestäytynyt rikollisuus, jossa erittäin suurella todennäköisyydellä on mukana, "siunaamassa" toimenpiteet korruptoituneet lupa- ja rajaviranomaiset.

Presidentti Niinistö kiinnitti asiaan erinomaisen asiallisesti huomiota.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Presidentti Niinistö huolissaan, jos Venäjältä Suomeen tulevilta turvapaikanhakijoilta peritään maksuja

POLITIIKKA  
02:06 / 02:06

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö esitti tiistaina huolensa siitä, että venäläislehtien tietojen mukaan Venäjällä peritään Suomeen pyrkiviltä turvapaikanhakijoilta maksuja sekä edellytetään saattajan käyttöä.
Niinistön huolen taustalla ovat lehtitiedot, joiden mukaan ilmeisesti Suomeen pyrkinyt turvapaikanhakija jäätyi kuoliaaksi Venäjällä. 33-vuotias intialaismies löydettiin sunnuntaina autosta Venäjän Alakurtista Suomeen johtavan tien varrelta noin 70 kilometriä Suomen rajalta. Hän oli ilmeisesti ollut autossa viisi päivää.
Niinistön mukaan kyseessä on yksittäistapaus, mutta asialla saattaa olla heijastusvaikutuksia.
”Venäläisen median kertoman mukaan mies ei ollut saanut lupaa siirtyä eteenpäin. Hän ei ollut myöskään saanut itselleen apua, koska ei ollut maksanut itselleen saattajaa”, Niinistö sanoi. ”Tämä herättää kysymyksen, onko siis olemassa jotain lupia ja maksettuja saattajia. Se askarruttaa minua”, Niinistö sanoi.
Tiistaiaamuna kokoontui presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta. Niinistön mukaan siellä oli käsitelty turvapaikanhakijatilannetta. Tulijoiden painopiste on kääntynyt itärajalle.
”Itärajan yli on saapunut ihmisiä, jotka edustavat yli 30 eri kansallisuutta. Ei puhuta enää siis vain Syyriasta ja Irakista tulevista turvapaikanhakijoista”, Niinistö sanoi.
Presidentti vieraili tiistaina Reaktorin järjestämässä lasten koodikoulussa Pääpostitalossa Helsingissä. Myös presidentti pääsi koodaamaan. Koodikoulun opettajan avustuksella Niinistö koodasi ympyräkuvion.
HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
Tasavallan presidentin Sauli Niinistön mukaan enää ei puhuta vain Syyriasta ja Irakista tulevista turvapaikanhakijoista.
Tasavallan presidentin Sauli Niinistön mukaan enää ei puhuta vain Syyriasta ja Irakista tulevista turvapaikanhakijoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti