torstai 21. tammikuuta 2016

Suomen Ikea ostaa Kemin Ajoksen tuulivoimapuiston...



Suora nettilainaus Yle KEMI-sivuilta hiukan tuunattuna:
Kotimaa  | 

Suomen Ikea ostaa Kemin Ajoksen tuulivoimapuiston – kunnostus ja laajennus tuplaa kapasiteetin

Huonekalujätti Ikea jatkaa investointeja uusiutuvaan energiaan. Ikea Suomen yhteistyökumppani tuulivoimayhtiö OX2 ostaa Kemin Ajoksessa sijaitsevan tuulivoimapuiston ja aloittaa sen kunnostamisen ja laajentamisen.



Tuulivoimaloita Kemin sataman edustalla talvella 2014.
Kuva: Riikka Rautiainen/ Yle
KEMI
Suomen Ikea kertoi torstaina Suomen ensimmäisestä tuulivoimahankkeestaan. Ikean yhteistyökumppani tuulivoimayhtiö OX2 ostaa Kemin Ajoksessa sijaitsevan tuulipuiston PVO Innopowerilta.
OX2 vaihtaa olemassa olevat kymmenen tuulivoimalaa uusiin ja rakennuttaa lisäksi alueelle kolme uutta voimalaa. Uudistuksella tuulivoimapuiston tuotanto yli kaksinkertaistuu.
– Rakennustyöt alkavat heti. Hyödynnämme olemassa olevaa infrastruktuuria, kuten tuulivoimaloiden keinosaaria, joten hankkeen ympäristövaikutukset jäävät pieniksi, sanoo tuulivoimayhtiö OX2:n maajohtaja Teemu Loikkanen.
Rakennustöiden jälkeen tuulivoimapuisto siirtyisi Ikea Suomen omistukseen. Ikea Suomen tavoitteena on, että tuulivoimatuotanto alkaisi vuonna 2017. Valmistuttuaan tuulivoimapuisto tuottaisi energiaa 160 GWh vuodessa.
– Tulemme tuottamaan tuulivoimalla energiaa vähintään yhtä paljon, kuin kaikki tavaratalomme kuluttavat Suomessa, sanoo Ikea Suomen maajohtaja Lars Midttun.
Puistossa olevat kymmenen myllyä on rakennettu vuosina 2006-2008. Tuulipuisto oli aikanaan Suomen suurin. PVO Innopower kertoi toissa vuonna voimaloissa havaitun vikoja ja että se on kunnostuksen tarpeessa.
Ikea on panostanut uusiutuvan energian tuottamiseen viime vuosina. Konserni ja Ikea foundation -säätiö on ilmoittanut investoivansa yhteensä miljardi euroa ilmastotoimenpiteisiin. Rahasta yli puolet on aiottu käyttää tuulivoimahankkeisiin.
Viime vuonna Ikea kertoi olevansa täysin energiaomavarainen Pohjoismaissa.
LUE MYÖS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti