sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

G8>G7: Yksi on joukosta poissa ja pysyy - ainakin toistaiseksi...

Viime vuonna Sotsiin suunniteltu G8-kokous peruttiin sen jälkeen, kun Venäjä oli liittänyt Krimin niemimaan alueeseensa ja G7-maat kieltäytyivät osallistumasta kokoukseen.

G8>G7 ...

Näin helppoa se teoriassa ja käytännössäkin on, kun  globaalituulet oikeastaan myrskyt etenevät ripeästi - hyvä niin.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Obama: Venäjän aggression vastustaminen G7-kokouksen pääpuheenaihe

ULKOMAAT 

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan G7-kokouksen keskeisiä puheenaiheita tulee olemaan Venäjän Ukrainassa harjoittaman "aggression" vastustuskeinot.
Obama puhui ennen kokouksen alkua Saksan alpeilla.
Muita puheenaiheita ovat väkivaltaisen ekstremismin uhka, ilmastonmuutos, kauppasuhteiden luominen Atlantin ylitse ja "vahvan sekä kukoistavan Euroopan unionin säilyttäminen".
Obama esiintyi lehdistölle yhdessä kokousta emännöivän Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa. Elmaun luksuslinnassa Baijerissa keskustelut tullaan käymään suljettujen ovien takana.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei osallistu kokoukseen.

G7-maat ovat Yhdysvallat, Kanada, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Japani.
Viime vuonna Sotsiin suunniteltu G8-kokous peruttiin sen jälkeen, kun Venäjä oli liittänyt Krimin niemimaan alueeseensa ja G7-maat kieltäytyivät osallistumasta kokoukseen.
Venäjän sulkeminen keskustelujen ulkopuolelle on aiheuttanut Saksassakin kritiikkiä. Merkel on sanonut kokouksen alla, että G7-maat jakavat samanlaiset arvot ja että Venäjän mukaan ottamisesta keskustellaan.
Sen lisäksi kokouksen vastustajat arvostelevat seitsemän maan johtajia siitä, että ne eivät kuuntele maailman köyhiä maita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti