keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Lapsellista, perin lapsellista Pekka Juntti...

Joskus hyvällekin kirjoittajalle tulee alisuorituksia, taso ei pysy aina korkealla eikä ajatus kristallinkirkkaana tai sitten me tavalliset tallaajat emme ymäärrä kirjoittajan oivalluksia. Pekalta sattui nyt lipsahtamaan alisuoritusteksti, tekevälle sattuu...


Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Kristikansan leikkauslista

Kristikansan leikkauslista
Ovessa luki enteilevästi ”Leikkaus”. Patrick sanoi päivät ja istutti penkkiin. Tapansa mukaisesti hän antoi kyytiä muullekin kuin tukalle. Hiusmestari oli seuraillut politiikan suorahuutoviikkoa ja muodostanut muutaman valitun mielipiteen. Leikkauskeskustelun nerokkainta antia oli Patrickin pohdinta siitä, mikseivät kaikki kymmenen käskyä ole lainvastaisia.
Aviorikos ei ole lain edessä rikos. Eivät myöskään käskyt yhdeksän ja kymmenen, jotka ovat sisällöltään yksi ja sama käsky. Jumalalta loppui asia, ja Mooses tahtoi tasaluvun, joten piti vähän venyttää.
Käskyjen sisältö on suomeksi sanottuna: Älä kadehdi.
- Se nyt on makuasia kivitetäänkö pettämisestä vai annetaanko rikesakko, mutta kuitenkin sen pitäisi olla lailla kiellettyä, mies mietiskeli.
Paten mukaan Suomi epäilemättä valitsisi sakkojen tien ja se, oi kuulkaa sedät ja tädit siellä, avaa huimia kansantaloudellisia näkymiä.
Miten olisi kateudesta suunsaippuointimaksu?! Pettäjille astutusmaksu! Satanen per ähellys ja pidempiaikaisesta kanssakäymisestä päiväsakkoja.
Patte, vanha kettu, on ratkaissut taloutemme ongelmat.
Kerroin leikkuun jälkeen tuoreeltaan ideasta taittaja-Sammelille, joka löysi oitis työllisyysnäkökulman. Hän ehdotti perustettavaksi erityisiä mooseksen virkoja.
Moosekset voisivat kytätä kateellisten panettelua kaduilla ja seurata työpaikkojen kahvihuoneissa sitä, voiko Irman ja Maunon häpeämätön flirttailu johtaa rikokseen pikkujouluissa.
Paten avaus paranee kuin viini ja kaksi kalaa vanhetessaan ja härskimmäksi vain menee.
Kolmas käsky nimittäin käskee pyhittämään lepopäivän. Sammeli ideoi, että sunnuntaina töitä paiskiva ei tulevaisuudessa saakaan enää tuplapalkkaa vaan rangaistuksena lisäveron.
Kuulevatko Sipsu ja Iso-T siellä hallituksessa, tehän ootte niitä Jessen miehiä. Huolet ovat poissa! Kestävyysvaje on ratkaistu, kunhan vain tehdään niin kuin Raamattu opettaa.
Itse kuulen vain saatanallista naurua.
Lopeta Jyri! Tuo on rasittavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti