tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kyllä on höyhenenkevyt yritys ja haisee pahasti...



Talous  | 

Tällainen on uuden ydinvoimalan kroatialainen omistaja

Vihreään energiaan keskittyvällä Migrit Solarna Energija -yhtiöllä on ennestään yksi aurinkovoimala Kroatiassa.


Kuvakaappaus Migrit energija -yhtiön nettisivuilta.
Kuvakaappaus Migrit energija -yhtiön nettisivuilta. Kuva: migrit-energija.com

Fennovoima jätti tänään uuden Pyhäjoen ydinvoimalaa koskevan rakentamislupahakemuksen työ- ja elinkeinoministeriölle. Ennen hakemuksen jättämistä huomio kohdistui siihen, pystyisikö Fennovoima hankkimaan laitokselle riittävästi omistusta EU- tai Eta-alueelta.
Uusi Fennovoiman löytämä omistaja on kroatialainen energiayhtiö Migrit Solarna Energija, joka on perustettu vuonna 2012. Nuorella yhtiöllä on ennestään ainoastaan yksi voimala – Kroatiassa Orahovican kaupungissa sijaitseva aurinkovoimala, joka aloitti toimintansa vuoden 2012 loppupuolella.
Ydinvoimayhtiö Fennovoiman toimittamassa hakemuksessa Migrit Solarna Energija -yhtiöstä ei kerrota muuta, kuin että se on Outokumpu Oyj:n ja Suomen Voima Oy:n kanssa Voimaosakeyhtiö SF:n suurin omistaja. Voimaosakeyhtiö SF omistaa Fennovoiman. Hakemuksen täydennyksessä kroatialaisyhtiön omistuksiksi tarkennetaan 8,89 prosenttia Voimaosakeyhtiö SF:stä.
Mitään muita tietoja Migrit Solarna Energijasta ei hakemuksessa anneta.

Migrit-yhtiön nettisivuilla kerrotaan, että yhtiön pääoma on 200 000 kunaa eli noin 26 000 euroa.

Fennovoima on arvioinut Pyhäjoen ydinvoimalan hinnaksi neljästä kuuteen miljardia euroa. Joidenkin arvioiden mukaan voimalan hinta voi nousta jopa seitsemään miljardiin euroon.
Yhtiön johtajaksi on nettisivuilla nimetty Grigory Edel ja sen pääkonttori sijaitsee Zagrebissa.
Migrit-yhtiö kertoo nettisivuillaan sponsoroivansa Kuna-nimistä rullakiekkojoukkuetta ja sen Suomeen suuntautuvaa kisamatkaa, joka on heinäkuun alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti