lauantai 27. kesäkuuta 2015

Vanha mutta niin ajankohtainen teksti Kreikasta...

Kaivoin noin viisi vuotta vanhan tekstini esiin Kreikasta. Kreikassa ovat uudet valtaapitävät mutta sama meno tuntuu jatkuvan.

Alla olevaa - viiden vuoden takaista tekstiäni lukiessani - on pakko todeta, että viidessä vuodessa Kreikan suhteen ei ilmeisesti ole tapahtunut myönteistä edistymistä, sillä tilanne tuntuu olevan entisestäänki pahempi.

Velkojien pinna lienee äärimmilleen kiristetty. Nyt on keksitty vielä vetää kansanäänestys velkakatastrofin vakuudeksi.
Saapa nähdä, miten siinäkin loppujen lopuksi käy, Kreikka saattaa lentää ulos EU-/eurokytkennästä kuin leppäkeihäs, velkojien kärsivällisyys loppuu. Joka tapauksessa jo nyt ns. suunnitelma B:stä on tullut suunnitelma A - ei näytä hyvältä...


Vanha tekstini vuodelta 2010, joka muistaakseni julkaistiin ainakin paikallislehdissä:

HYVINVOINTI-SUOMEN KREIKAN KEIKKA…

Euromaiden valtiovarainministerit kokoontuvat tänään sunnuntaina 02.05.2010 Brysseliin sopimaan Kreikan laina-avusta. Kreikalle annettavien apulainojen kokonaissumma saattaa kohota kolmen vuoden aikana 120 miljardiin euroon. Suomen osuus tästä olisi lähes 1,5 miljardia.

Sitä saa, mitä tilaa, sanotaan usein sattuvasti. 

Taannoin Kreikka keplotteli itsensä EU-kuntoon mittavilla tilikikkailuilla, jotka todennäköisesti tiedettiin nopeasti paljastuvan.

Niinhän siinä sitten kävikin ja Kreikka, tuhansien vuosien takainen sivistyksen kehto, on taloudellisesti tosi pahasti kuralla ja muita EU-maita ja kansainvälistä IMF-rahoitusta huudetaan apuun.
Kreikan hallitus kokoontuu aamutuimaan pääministeri George Papandreoun johdolla sopimaan keinoista maan talouskriisin suitsimiseksi, päättämään tiukasta säästökuurista ja kansa on barrikadeilla...

Miksi kirjoitan tästä jälleen kerran? Siksi, että EU-kriittisyys on jälleen kerran ajankohtaisempi kuin koskaan, nimittäin EU:ssa alkaa kohta todella tapahtua.

Tapahtua asioita, joista toivottavasti meille suomalaisille, täällä susirajalla eläville, puoletkaan kerrotaan avoimesti tai edes monien mutkien ja jälkipyykkien säestyksellä niin sanotusti vuodatetaan.

Meille edelleen vakuutetaan, että Kreikka on pelastettava, koska muutoin korttipakka totaalisesti sekoaa.
Jos Kreikkaa ei pelasteta, kohta on pelastettava, kukaties pelastettava siitä huolimatta, Espanja, Portugali, Italia, jne. …

Saako Hyvinvointi-Suomi itse lainaamansa 1,5 miljardia euroa koskaan takaisin Kreikalta? Kyllä saa ja korkojen kanssa, meille vakuutetaan. Ken elää, hän näkee… 

Pohdiskeluterveisin
Aki Pyykkö
Opetusalan eläkeläinen Kemistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti