sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Konkarisijoittaja Erkki Sinkko taitaa olla taas oikeassa...

Eipä tuohon ole juuri mitään lisättävää - täyttä asiaa.

Suora nettilainaus Kauppalehdestä: 

Sinkko pörssialessa: Tässä hyvät ja halvat

Pörssissä osakkeet ovat nyt alennusmyynnissä, sanoo konkarisijoittaja Erkki Sinkko.
”Jo kuudetta kesää meillä on alennusmyynti pörssissä. Kaikkein parhaimmatkin pörssin yhtiöt ovat laskeneet. Muun muassa Koneessa, Sammossa, Cargotecissa, Konecranesissa ovat kurssit laskeneet. Hyviä yhtiötä saa nyt halvalla.”
Helsingin yleisindeksi on laskenut kolmessa kuukaudessa noin kymmenen prosenttia. Vuoden alun hurja noin 20 prosentin kurssinousu on sulanut lumien myötä.
Koneen osake on laskenut vuoden alusta viitisen prosenttia, Sampo on noussut vuoden alusta noin seitsemän prosenttia, Cargotec on noussut noin 30 prosenttia ja Konecranes on vahvistunut kymmenkunta prosenttia.
Oletko itsekin käynyt täyttämässä salkkuasi?
”Arvasin , että tämä kysymys tulee. Kyllä olen ostanut Fortumia tuhat kappaletta lisää.”
Sinkko uskoo Fortum maksavan hyvät osingot ja yhtiön kassassa on paljon rahaa osinkoihin , joita valtiokin kipeästi tarvitsee.
Sen sijaan listautujiin Sinkko ei ole tarttunut.

”Koko ajan seuraan niitä ja ne ovat kiinnostavia yhtiötä. Uusia ostan vasta ensi keväänä, kun näen ensimmäiset tuloslaskelmat ja taseet. Minulle riittää, että tulos on plussalla ja tase tyydyttävän vahva.”
Sinkko suositteli keväällä mediayhtiöitä ja pitää niitä edelleen harkinnan arvoisina sijoituskohteina.
”Vähällä rahalla pääsee kiinni Sanomaan, Alma Mediaan, Ilkkaan, Pohjois-Karjalan Kirjapainoon. Digipuolelta alkaa jo tulla rahaa. Lehtiyhtiöt ovat päässeet yksimielisyyteen siitä, että digipuolelta laskutetaan ja rahavirtaa alkaa tulla niistä jo vuolaammin. Olen mediassa mukana ja uskon yhtiöihin oikein reippaasti.”
Mediayhtiöistä Alma Media julkisti positiivisen tulosvaroituksen vastikään juhannuksen alla. Kauppalehti kuuluu Alma Mediaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti