keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Ken tietoa lisää, hän tuskaa lisää...

Ajattelin aamutuimaan käväistä vilkaisemassa Lapin luonnonsuojelupiirin kotisivuja, koska itseäni jonkin verran ovat kiinnostaneet Pohjois-Suomen, Pohjois-Ruotsinkin kaivoshankkeet. Nimenomaan kaivoshankkeiden käytännön eteneminen alustavasta tutkimustoiminnasta, koekairauksista tuotantotoimintaan.

Miksi asia minua henkilökohtaisesti kiinnostaa? 

Syy on pelkistetyn yksinkertainen: Olen Koulutuskuntayhtymä Lappian Kaivosalan ammatillisen neuvottelukunnan jäsen/puheenjohtaja tämän valtuustokauden (vuodet 2013-2016) ja päässyt seuraamaan/aistimaan kokouksissamme alan ammattilaisten näkemyksiä yritystensä kautta kaivosalan kehityksestä ja mahdollisuuksista Pohjois-Suomessa.

Olen tullut vakuuttuneeksi, että kaivostoimintaa = työtä täällä edelleenkin kipeästi kaivataan.

Yritän hahmottaa niita argumentteja, jotka estävät järkevän kaivostoiminnan toteuttamisen Pohjois-Suomessa. Siksi lähdin katselemaan alla olevia tietolähteitä...

Minulle kuva kertoo vanhan sanonnan mukaisesti enemmän kuin tuhat sanaa. Kiinnitin ensimmäisenä huomiota Lapin luonnonsuojelupiirin logoon. Minulle syntyi mielleyhtymä äkäisestä, päällekäyvästä petolinnusta, joka kiihkeän ärhäkkäästi puolustaa reviiriään keinoja kaihtamatta. Ehkä logossa on otettu kotka mallihahmoksi. Toki tuo logo voi kuvata jokea suvantoineen tai päälle syöksyvää ranta-aaltoa, eräänlaista lappitsunaamia - mene ja tiedä...

Piirin oma logo

Lapin luonnonsuojelupiiri on Suomen luonnonsuojeluliiton alueellinen piiriorganisaatio, jonka pääasiallinen tehtävä on lappilaisen luonnon ja kulttuuriperinnön puolustaminen. Lapin luonnonsuojelualueen paikallisjärjestöt järjestävät aktiivisesti retki- ja muuta toimintaa luonnon ja paikallisten ihmisten hyväksi.

Kiinnitin huomiota alla olevaan aineistoon.

Kaivoshankkeet varjostavat Lapin luontoa

Kaivoshankkeet uhkaavat arktisen alueen haurasta luontoa – sekä siitä riippuvaisia paikalliselinkeinoja. Luontomatkailu ja poronhoito ovat vaakalaudalla, jos erämaat muuttuvat avolouhoksiksi. Katso minidokumentti, jossa ääneen pääsevät paikalliset yrittäjät.

Täytyypä tutustua aineistoihin "ajan kanssa" vielä tarkemmin, paremmin...


Varmaan lisätietoa saa paikallisilta toimijoilta Pohjois-Suomen luontoasioista ja nimenomaan Kehä-III:n sisältä. Siellähän se kristallisoitunut luontotieto meidänkin asioistamme kuulemma sijaitsee.

Tulen tahtomattani mainostaneeksi alla olevia sivuja globaalisesti... 

Yhteystiedot


Suomen luonnonsuojeluliiton keskustoimisto sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa, osoitteessa Itälahdenkatu 22b, A-porras  >> Kulkuyhteydet


Toimisto avoinna ma–pe klo 8.30–16.15.
    • Postiosoite: Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Itälahdenkatu 22 b A, 00210 Helsinki
    • Puhelin: katso henkilöstömme suorat puhelinnumerot tästä! 
    • Sähköposti: henkilöstömme sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sll.fi

      Lausuntopyynnöt:
       eero.yrjo-koskinen@sll.fi 
      Median yhteydenotot: matti.nieminen@sll.fi
      Materiaalitilaukset: olli.kupsa@sll.fi
      Muut asiat:
       toimisto@sll.fi


Kysyttävää jäsenasioissa?

Ota yhteyttä sähköpostitse: jasenasiat@sll.fi
Jäseneksi liittyminen ja Suomen Luonto -lehden tilaus: puh. 09 22808210 (arkisin klo 9-15).
    Sähköisessä jäsenpalvelussa voit helposti tarkistaa ja ylläpitää yhteystietojasi. Voit myös tulostaa jäsenkortin. Jäsenpalveluun pääset jäsennumerollasi (käyttäjätunnus), joka löytyy Luonnonsuojelija-lehden osoitekentästä tai jäsenlaskustasi. Anna salasanaksi ensimmäisellä kerralla oma postinumerosi. Salasana kannattaa muuttaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

    Kysyttävää kuukausitukijuudesta?

    Ota yhteyttä sähköpostitse: kuukausitukijat@sll.fi tai puhelimitse puh. 09-228 08224 (arkisin klo 9-15).

    Henkilöstön yhteystiedot


    Luottamushenkilöt

    • Hallituksen puheenjohtaja: Sulkava Risto, risto.sulkava@sll.fi, p. 050 560 2113


    Luonnonsuojelija-jäsenlehti


    Suomen Luonto -lehti




    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti