maanantai 15. kesäkuuta 2015

Toivotaan, toivotaan, toivotaan...

Eiköhän tämä tästä...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Elinkeinoministeri Rehn: Päättämättömyyden aika Talvivaarassa on ohi

TALOUS 
Sotkamo
KIMMO RAUATMAA / STR
Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) kävi tutustumassa Talvivaaran liotusalueeseen kaivosyhtiön johtajan Harri Natusen opastamana.
Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) kävi tutustumassa Talvivaaran liotusalueeseen kaivosyhtiön johtajan Harri Natusen opastamana.
Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) vieraili maanantaina ensi kerran Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella. Hänen mukaansa kaivoksen tulevaisuudesta pitää tehdä päätöksiä pian.
"Kyse on mittaluokaltaan suuresta kaivoksesta, jonka merkittävällä operaatiolla [tuotannolla] on suuri vaikutus Kainuun aluetaloudelle. Valitettavasti tiedämme myös, että täällä on ollut merkittävä ympäristöongelmia. Päättämättömyyden aika on ohi. Nyt on ratkaisujen aika. Haemme taloudellisesti ja ympäristöllisesti kestävää ratkaisua", Rehn sanoi toimittajille kaivoksella.
Kaivostoiminnasta Kainuussa vastaava Talvivaara Sotkamo asetettiin viime syksynä konkurssiin. Joulukuun alusta lähtien konkurssipesä on ollut julkisselvityksessä, jossa kaivostoimintaa rahoitetaan julkisin varoin. Elinkeinoministeri Rehn ei halunnut vastata täsmällisesti kysymykseen, onko kaivoksella tulevaisuutta.
"Se riippuu siitä, millä tavalla asiat hoidetaan ja neuvottelut etenevät. Pyrimme löytämään taloudellisesti kestävän ratkaisun. Siitä käydään tällä hetkellä neuvotteluja", Rehn toteaa.
Hän muistuttaa, että Talvivaara maksaa suomalaisille veronmaksajille noin 11 miljoonaa euroa kuukaudessa.
"Sitä menoa ei kovin pitkään voida jatkaa. Senkin takia olemme aktiivisesti hakeneet tähän mukaan yksityisiä sijoittajia."
Työ- ja elinkeinoministeriön suunnitelma ostaa konkurssipesältä kaivosliiketoiminta brittiläisen pääomasijoitusyhtiön Audley Capital Advisorsin kanssa on kangerrellut.
Ilmeisesti Audley Capital Advisors ei ole onnistunut kevään aikana hankkimaan tarvittavaa rahoitusta kaivosliiketoiminnan ostamiseksi valtion kanssa.
Neuvotteluja sijoittajien kanssa ministeri Rehn ei halunnut kommentoida millään tavalla. Rehn ei myöskään halunnut vastata kysymykseen, mitä mieltä hän on kaivoksen perustaneesta Talvivaaran toimitusjohtajasta Pekka Perästä.
"Ei ole tarvetta kommentoida tätä kysymystä", Rehn sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti