keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kuvataide on ihmeellistä...

Alla oleva artikkeli antoi aiheen minulle muistella tämän vuoden myöhäistä Juhannusaaton iltaa meidän päärakennuksessamme. Illansuussa naapuripariskunta oli meidän Pikkupuolellamme musiikin - pianonsoiton ja laulun - merkeissä...

Siellä tuli puheeksi severomorskilaiskuvataiteilija Ivan Voronin mielenkiintoinen, iso ölyvärimaalaus nimeltään Kevät. Taulu on ollut työhuoneeni seinällä iät ajat. Se on yksi lempitauluistani. Olemme aikeissa ripustaa se olohuoneen uudelleen maalatulle seinälle.

Minulla ja vaimollani on ollut hiukan eri näkemys taulusta. Pyysimme naapureitamme vilkaisemaan taulua. Ennen lähtöämme Pikkupuolelta paikalle saapuivat naapureittemme tytär sekä pojan tyttökaveri.

Lähdimme porukalla päärakennukseen taulua katsomaan. Meitä oli siis paikalla kuusi henkilöä ja niinhän siinä kävi, että kaikilla meillä oli loppujen lopuksi erilainen näkemys taulusta.
Hyvä niin, sillä hyvän taulun ominaispiirteet tulivat selkeästi näkyviin. Sen voi nähdä eri tavalla. Kevät on loppujen lopuksi ihmeellistä aikaa sekin myös taulussa...  


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:



Kuningatar Elisabet hämmentyi lahjasta Saksan-vierailullaan: "Pitäisikö tuon olla isäni?"

ULKOMAAT 
REUTERS
Saksan liittopresidentti Joachim Gauck esitteli kuningattarelle lahjaksi annettua maalausta.
Saksan liittopresidentti Joachim Gauck esitteli kuningattarelle lahjaksi annettua maalausta.
Britannian kuningattaren Elisabet II:n Saksan-vierailu alkoi keskiviikkona kiusallisissa merkeissä. Kuningatar hämmentyi, kun Saksan liittopresidentti Joachim Gauck esitteli hänelle maalausta, jossa ovat kuningatar ja hänen isänsä, kertovat brittimediat.
"Pitäisikö tuon olla isäni?" Elisabet kysyi Gauckilta Sky News -uutiskanavan mukaan.
Gauck vastasi: "Ettekö tunnista häntä?"
"En", kuningatar sanoi.
Maalaus on lahja kuningattarelle.
Gauck esitteli sitä virka-asunnossaan Bellevuen linnassa Berliinissä.
Hämmennystä näyttää aiheuttaneen maalauksen ekspressionistinen tyyli.
Taulussa nuori kuningatar istuu sinisen ponin selässä. Ohjia pitelee hänen isänsä Yrjö VI.
"Onpa hassu väri hevoselle", kuningatar vitsaili.
Taulun on maalannut saksalaistaiteilija Nicole Leidenfrost. Leidenfrost kertooThe Telegraphille -lehdelle halunneensa tehdä "jotain todella erityistä kuningattarelle".
"Olen aina pitänyt kirkkailla väreillä maalaamisesta. Kuninkaalliselle hevoselle kuninkaallinen sininen. Se on se vitsi!"
Leidenfrost maalasi taulun vuonna 1930 otetusta valokuvasta. Siinä kuningatar istuu neljän vanhana ensimmäisen shetlannin poninsa, Peggyn, selässä. Poni oli syntymäpäivälahja hänen isoisältään Yrjö V:lta.
Kuningatar ja hänen miehensä prinssi Philip ovat kolmen päivän valtiovierailulla Saksassa. Viimeksi he vierailivat Saksassa vuonna 2004.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti