torstai 11. kesäkuuta 2015

Jaaha vai niin että...

Sanotaan, että hiljaa hyvä tulee. Alla oleva tekstin perusteella näin ehkä tapahtuukin. Meri-Lapin kehittämiskeskuksen organisaatiota ollaan reippaasti keventämässä, suunta on oikea.

Päällekkäisyyksiä on hyvä purkaa - aivan liian moni talousalueemme päättäjä istuu vuodesta toiseen turhaakin turhemmissa ja oletettavasti turhauttavissa kokouksissa. Tuo läntisen naapurimme diskuteerauskulttuuri on vaaarna pesiytyä meillekin, mikäli organisaatioita ei oikaista, virtaviivaisteta..

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Seutupäällikön valinta siirtyy ensi vuoteen

Organisaatiouudistus halutaan saada ensin valmiiksi. Sari Moisanen valittiin va. seutupäälliköksi.

NINA SUSI
Kemin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Moisasesta tulee myös Meri-Lapin kehittämiskeskuksen va. seutupäällikkö. Tehtävä on tarkoitus täyttää lopullisesti ensi vuoden alussa.
Meri-Lapin kehittämiskeskuksen uuden seutupäällikön valinta siirtyy ensi vuoteen. Ratkaisun syynä on se, että kehittämiskeskuksen organisaatiouudistus halutaan saada valmiiksi ennen uuden seutupäällikön valintaa. Linjauksen teki seutuhallitus, jonka päätöksen seutuvaltuusto hyväksyi välittömästi torstaina.
Nykyinen seutupäällikkö Martti Ruotsalainen jää eläkkeelle 1.9. Seutuhallituksen puheenjohtaja Sari Moisanen siirtyy tämän jälkeen va. toimitusjohtajaksi, kunnes uusi päällikkö saadaan valittua.
Mikko Lampela toimii syksyn ajan hallituksen puheenjohtajana. Moisasen pesti jatkunee vuoden vaihteen yli. Seutupäällikön tehtävän täyttö käynnistyy uudelleen heti, kun organisaation uudistusprosessi on viety loppuun.
- Uudelle seutupäällikölle olisi ollut liian haastava urakka vetää sekä organisaation uudistus että edunvalvontatyö, perustelee Mosanen päätöstä.
Organisaatiouudistus on jo melko pitkällä. Sääntömuutokset ovat parhaillaan lausunnolla kunnissa. Ajatuksena on että seutukunnan tehtäviä kevennetään niin, että esimerkiksi erilaisia projekteja ei hoideta päällekkäin kunnissa ja keskuksessa.
Seutufoorumi korvaa seutuvaltuuston. Se kokoontuu mahdollisesti vain kerran vuodessa. Kehittämiskeskuksen rooli muuttuu kuntien projekteja koordinoivaksi.
Seutupäällikön tehtävää haki 22 henkilöä, joista seitsemän haastateltiin.
- Haastelujen jälkeen käytiin seutuhallituksessa keskusteluja, että hakijoiden joukossa ei ollut sellaista henkilöä, joka olisi voinut hypätä suoraan tehtävään ilman perehtymistä. Edunvalvontatyössä on rakennettava verkostot, mikä on sinällään vaativa ja aikaa vievä prosessi.
- Minä olen ollut mukana uuden organisaation suunnittelussa ja katsottiin järkeväksi saattaa tämä prosessi loppuun ennen uuden päällikön valintaa, kertoo Moisanen.
- Toivon mukaan sääntömuutokset menevät kunnissa menevät läpi niin, että pääsemme hyväksyttämään uudet säännöt rekisterihallituksessa syksyn aikana.
Kehittämiskeskuksesta tulee nykyistä kevyempi edunvalvontaorganisaatio, joka tekee yhteistyötä muiden seudullisten rganisaatioiden ja kuntien kanssa. Seutuhallitus on suunnitellut, että kehittämiskeskus ottaa aktiivisesti osaa valtakunnalliseen ja Barentsin alueen keskusteluun. Näin sen rooli vahvistuu.
Lisää aiheesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti